Vaizdo sveikinimą konferencijos dalyviams perdavusi, šiuo metu Romoje viešinti nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ iniciatorė D. Grybauskaitė padėkojo susirinkusiesiems už tėvystei paskirtą gyvenimą.

„Šiandien labai aiškiai suprantame: investuodami į vaikus savo laiką, rūpestį, žinias ir lėšas, investuojame į mūsų valstybės, visos Lietuvos ateitį - į ateitį be smurto, patyčių, be žudančių priklausomybių, į visuomenę, kuri bus saugesnė ir laimingesnė“, - sakė D. Grybauskaitė ir palinkėjo vertingų minčių bei įžvalgų: „Tegu atsakinga tėvystė bus mus vienijantis ir didelis tikslas“.

Konferencijoje dalyvaujantis ministras L. Kukuraitis tėvystės sąvoką akcentavo kaip tėtis, kaip pilietis ir kaip ministras. „Kiekvienas čia esantis atiduotumėte gyvybę už savo vaiką. O už kito? O už kitą? Gal jau girdėjote, kad šiuo metu jau vyksta institucinės globos pertvarka, kai vaikai iš globos namų apsigyvena namuose, kur prasideda naujas šių vaikų gyvenimo etapas - gyvenimas bendruomenėje. Sienas ir lovas jiems nuperkame. O kaip „nupirkti“ naują mamą, tėtį, sesę, brolį, senelius?", - klausė ministras, akcentavęs, kad ši tema jautri, bet ir didinga.

Švietimo ministrė J. Petrauskienė įsitikinusi, kad švietimas prasideda šeimoje: „Būti mama ar tėčiu - tai esminis žmogaus pašaukimas, nelengvas išbandymas ir nuostabi gyvenimo dovana. Ir tai tinka ne tik biologiniams tėvams. Būti atsakinga mama ar tėčiu - didelis žmogaus uždavinys, reikalaujantis mokytis sąmoningos tėvystės, vis daugiau sužinoti, skleisti pozityvumu ir meile paremtą savo tėvystės patirtį aplinkiniams. To nuoširdžiai linkiu visiems tėvams."

Konferencijos idėjos autorė ir lektorė Jūratė Bortkevičienė įsitikinusi, kad auklėjimo rekomendacijų, metodų, patarimų yra tiek daug ir įvairių, kad išsirinkti tinkamiausią ir žinoti, kas labiausiai tinka šeimai - sudėtinga. Todėl svarbu pasirinkti ne tik profesionalų pagalbą, patarimus ir remtis ne tik tarptautiniais tyrimais ir įžvalgomis, bet ir pritaikyti žinias savo šeimai.

Konferencija truks dvi dienas. Nuo ryto iki vakaro čia bus skiriamas dėmesys skirtingo amžiaus vaikus auginantiems žmonėms. Šeštadienio pranešimai skirti auginantiems ikimokyklinio amžiaus vaikus, o sekmadienio konferencijos pranešėjai akcentuos mokyklinio amžiaus vaikų auginimo subtilybes.

Konferencijos „Atsakinga tėvystė“ tikslas suteikti kuo daugiau profesionalių žinių tėvams, seneliams, globėjams, įtėviams ir visiems, kas augina vaikus.