Norėdami pasiekti sėkmės numatykite konkretų tikslą, pvz.: numesti 3 kg per tris savaites. Išanalizuokite savo elgesį. Mėgstate užkąsti? Apmąstykite ką valgysite iš anksto. Ar dažnai pietaujate ir vakarieniaujate restorane? Pasirinkite patiekalus, pagamintus garuose, o padažus paprašykite paduoti atskirai. Suplanuokite savo meniu visai savaitei iš anksto ir pirkite produktus, derindamiesi prie numatomo meniu.

Pageidautina, kad jūsų namuose būtų tinkama keptuvė su nepridegančiu paviršiumi ir puodas maistui ruošti garuose. Pirmąją dietos savaitę jums reikės save laikyti ,,rėmuose“. Bet juk rezultatas to vertas. Pagrindinis principas: pakankamas kiekis baltymų, kad nesumažėtų raumenų masė. Naudingi augaliniai baltymai: rapsų ir alyvų aliejus, o taip pat riebios žuvų rūšys nedideliais kiekiais. Venkite produktų, turinčių didelį glitimo kiekį: tai balta duona, morkos ir ropės. Kuo mažiau vaisių ir produktų, turinčių daug krakmolo.

Kuo daugiau gerkite vandens. Stiklinė vandens ryte ką tik pabudus ir arbatžolių arbata po vakarienės.

Pirmoji savaitė

PIRMADIENIS

Pusryčiai

kava arba arbata,
2 riekelės grūdėtosios duonos + 10g sviesto,
varškė be cukraus.

Pietūs

agurkų salotos su varškės ir prieskonių padažu,
2 gabalėliai keptos kalakutienos,
1 jogurtas.

16 val.

puodelis arbatos arba 2 stiklinės vandens.

Vakarienė

sriuba „Gaspacco“,
omletas iš 3 kiaušinių keptų garuose,
žaliosios salotos + šaukštas alyvų aliejaus,
100g varškės 0% riebumo.

ANTRADIENIS

Pusryčiai

žalioji arbata,
2 riekelės ruginės duonos + 10g sviesto,
100g liesos varškės.

Pietūs

žaliosios salotos + alyvų aliejus,
paruoštais garuose žuvies file su špinatais,
liesas desertinis kremas.

16 val.

1-2 ryžių paplotėliai,
puodelis arbatos.

Vakarienė

sriuba – piure iš aguročių,
žalios daržovės su prieskoniais apkepintos be riebalų,
žaliosios salotos + šaukštas alyvų aliejaus,
30g ožkos sūrio.

TREČIADIENIS

Pusryčiai

arbata arba kava,
2 riekelės duonos + 10g sviesto,
100g varškės 0% riebumo.

Pietūs

pievagrybių salotos su citrinų sultimis,
vištienos file,
žaliosios šparaginės pupelės.

16 val.

jogurtas arba šalta arbata su cukraus pakaitalais.

Vakarienė

kiniškos salotos su soja ir krevetėmis,
200g varškės 0%.

KETVIRTADIENIS Pusryčiai

arbata arba kava,
Natūralus jogurtas,
2 riekelės ruginės duonos + 10g sviesto.

Pietūs

120g keptos grilyje žuvies,
daržovių ragu,
2 varškės sūreliai 0% riebumo.

16 val.

liesas jogurtas.

Vakarienė

šaltibarščiai,
2 gabalėliai jautienos,
žaliosios salotos + šaukštas alyvų aliejaus,
40g neriebios varškės.

PENKTADIENIS

Pusryčiai

arbata arba kava,
2 riekelės duonos su lydytu sūriu.

Pietūs

troškinti aguročiai,
120g žuvies file,
apkepinti pievagrybiai,
1 indelis lieso jogurto.

16 val.

arbata, jogurtas arba varškė.

Vakarienė

kepta žuvis su citrinos sultimis,
žaliosios salotos su prieskoniais + šaukštas alyvų aliejaus,
30g ožkos sūrio.

ŠEŠTADIENIS

Pusryčiai

arbata arba kava su 1,5% pienu,
2 riekelės duonos + 10g sviesto.

Pietūs

2 gabalėliai keptos jautienos,
troškinti aguročiai,
vaisių šerbetas.

16 val.

arbatos puodelis.

Vakarienė

ridikėlių salotos,
6 krevetės keptos grilyje,
žaliosios salotos + šaukštas alyvų aliejaus,
1 natūralus jogurtas.

SEKMADIENIS

Pusryčiai

arbata arba kava,
30g duonos + 10g sviesto,
1 stiklinė neriebaus pieno.

Pietūs

salotos + šaukštas riešutų aliejaus,
gabalėlis veršienos su prieskoniais, keptos orkaitėje,
špinatai,
30g sūrio.

16 val.

arbata ir varškė 0%.

Vakarienė

žalių daržovių sriuba,
2 gabalėliai jautienos.

Antroji savaitė

Papildomai kiekvieną dieną bet kuriuo metu suvalgykite po 1 vaisių, tačiau jokiu būdu ne vėlai vakare. 2 kartus per savaitę pietums - 3 šaukštai ryžių, makaronų, galima nedidelį gabalėlį juodojo šokolado.

Trečioji savaitė

Kiek norite galite valgyti baltymų ir daržovių. Ryžiai arba makaronai (5 šaukštai) pietų metu. Kartkartėmis – vyno taurė. 2 vaisiai per dieną arba stiklinė šviežiai išspaustų sulčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją