Pageidautina, kad jūsų namuose būtų tinkama keptuvė su nepridegančiu paviršiumi ir puodas maistui ruošti garuose. Pirmąją dietos savaitę jums reikės save laikyti ,,rėmuose“. Bet juk rezultatas to vertas. Pagrindinis principas: pakankamas kiekis baltymų, kad nesumažėtų raumenų masė. Naudingi augaliniai baltymai: rapsų ir alyvų aliejus, o taip pat riebios žuvų rūšys nedideliais kiekiais. Venkite produktų, turinčių didelį glitimo kiekį: tai balta duona, morkos ir ropės. Kuo mažiau vaisių ir produktų, turinčių daug krakmolo.
Kuo daugiau gerkite vandens. Stiklinė vandens ryte ką tik pabudus ir arbatžolių arbata po vakarienės.
Pirmoji savaitė
PIRMADIENIS
Pusryčiai
kava arba arbata,
2 riekelės grūdėtosios duonos + 10g sviesto,
varškė be cukraus.
Pietūs
agurkų salotos su varškės ir prieskonių padažu,
2 gabalėliai keptos kalakutienos,
1 jogurtas.
16 val.
puodelis arbatos arba 2 stiklinės vandens.
Vakarienė
sriuba „Gaspacco“,
omletas iš 3 kiaušinių keptų garuose,
žaliosios salotos + šaukštas alyvų aliejaus,
100g varškės 0% riebumo.
ANTRADIENIS
Pusryčiai
žalioji arbata,
2 riekelės ruginės duonos + 10g sviesto,
100g liesos varškės.
Pietūs
žaliosios salotos + alyvų aliejus,
paruoštais garuose žuvies file su špinatais,
liesas desertinis kremas.
16 val.
1-2 ryžių paplotėliai,
puodelis arbatos.
Vakarienė
sriuba – piure iš aguročių,
žalios daržovės su prieskoniais apkepintos be riebalų,
žaliosios salotos + šaukštas alyvų aliejaus,
30g ožkos sūrio.
TREČIADIENIS
Pusryčiai
arbata arba kava,
2 riekelės duonos + 10g sviesto,
100g varškės 0% riebumo.
Pietūs
pievagrybių salotos su citrinų sultimis,
vištienos file,
žaliosios šparaginės pupelės.
16 val.
jogurtas arba šalta arbata su cukraus pakaitalais.
Vakarienė
kiniškos salotos su soja ir krevetėmis,
200g varškės 0%.
KETVIRTADIENIS Pusryčiai
arbata arba kava,
Natūralus jogurtas,
2 riekelės ruginės duonos + 10g sviesto.
Pietūs
120g keptos grilyje žuvies,
daržovių ragu,
2 varškės sūreliai 0% riebumo.
16 val.
liesas jogurtas.
Vakarienė
šaltibarščiai,
2 gabalėliai jautienos,
žaliosios salotos + šaukštas alyvų aliejaus,
40g neriebios varškės.
PENKTADIENIS
Pusryčiai
arbata arba kava,
2 riekelės duonos su lydytu sūriu.
Pietūs
troškinti aguročiai,
120g žuvies file,
apkepinti pievagrybiai,
1 indelis lieso jogurto.
16 val.
arbata, jogurtas arba varškė.
Vakarienė
kepta žuvis su citrinos sultimis,
žaliosios salotos su prieskoniais + šaukštas alyvų aliejaus,
30g ožkos sūrio.
ŠEŠTADIENIS
Pusryčiai
arbata arba kava su 1,5% pienu,
2 riekelės duonos + 10g sviesto.
Pietūs
2 gabalėliai keptos jautienos,
troškinti aguročiai,
vaisių šerbetas.
16 val.
arbatos puodelis.
Vakarienė
ridikėlių salotos,
6 krevetės keptos grilyje,
žaliosios salotos + šaukštas alyvų aliejaus,
1 natūralus jogurtas.
SEKMADIENIS
Pusryčiai
arbata arba kava,
30g duonos + 10g sviesto,
1 stiklinė neriebaus pieno.
Pietūs
salotos + šaukštas riešutų aliejaus,
gabalėlis veršienos su prieskoniais, keptos orkaitėje,
špinatai,
30g sūrio.
16 val.
arbata ir varškė 0%.
Vakarienė
žalių daržovių sriuba,
2 gabalėliai jautienos.
Antroji savaitė
Papildomai kiekvieną dieną bet kuriuo metu suvalgykite po 1 vaisių, tačiau jokiu būdu ne vėlai vakare. 2 kartus per savaitę pietums - 3 šaukštai ryžių, makaronų, galima nedidelį gabalėlį juodojo šokolado.
Trečioji savaitė
Kiek norite galite valgyti baltymų ir daržovių. Ryžiai arba makaronai (5 šaukštai) pietų metu. Kartkartėmis – vyno taurė. 2 vaisiai per dieną arba stiklinė šviežiai išspaustų sulčių.