Kaip savo komunikate pranešė EK, antradienį Amsterdame prasidėjo antrasis pasitarimas prie apskritojo stalo, kurio metu dalijamasi pažangia patirtimi ir inovatyvių projektų idėjomis, kaip pagerinti migrantų integraciją miestuose.

„Imigrantų, atvykstančių į miestus, integracija yra ne tik mūsų, kaip Europos piliečių solidarumo pareiga, bet ir galimybė“, – pareiškė per pasitarimą Europos Komisijos narė regioninės politikos klausimais Corina Cretu.

„Mūsų bendruomenių ir mūsų miestų gyventojų įvairovė didėja, – pabrėžė ji. – Tai yra ir ES miestų vystymosi politikos esminis prioritetas.“

Šiame pasitarime dalyvauja Amsterdamo, Atėnų, Barselonos, Gento, Gdansko ir Rygos merai, Paryžiaus bei Milano merų pavaduotojai ir pilietinės visuomenės atstovai. Jie aptaria socialinės ir profesinės imigrantų integracijos problemą ir apžvelgia rezultatus po pirmojo apskritojo stalo susitikimo pernai balandį.

C. Cretu pažadėjo, kad miestams bus suteiktas didesnis finansavimas iš ES biudžeto, taip pat ir pagal socialinės ir ekonominės sanglaudos programą. Bus finansuojami inovatyvūs projektai, padedantys integruotis migrantams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)