2 tūkst. svečių, susirinkusių į Paryžiaus Pompidu centre surengtą retrospektyvą, atspindėjusią 40 metų trukusią Y.Sen Lorano karjerą, pamatė vienus įsimintiniausių XX amžiaus apdarų.

Manekenių armija pusantros valandos demonstravo klasika tapusius ir daugybės kitų dizainerių kūrybą paveikusius drabužius - permatomas palaidines, safario švarkus ir moteriškus smokingus.

Naujoviški vienos didžiausių pasaulyje mados imperijų kūrėjų drabužiai moterims, tarp jų - androginiški kelnių kostiumai, beveik dešimtmečiu pralenkė feminizmą.

"Tai vyras, kuris mylėjo moteris ir tiek daug dėl jų padarė", - po renginio sakė ekscentriškoji britų drabužių modeliuotoja Vivienne Westwood.

Svečiai, tarp kurių buvo ekrano deivės Catherine Deneuve ir Lauren Bacall, šaukė iš susižavėjimo, kai manekenės demonstravo poparto stiliaus, "bitlų" laikų sukneles, kurios moterų širdis priversdavo virpėti ir 7-ajame dešimtmetyje, kai tokie drabužiai buvo neregėta naujovė.

Įvairaus amžiaus ir odos spalvos manekenių demonstruojami drabužiai dar kartą parodė, kad Y.Sen Lorano idėjų aruodas yra neišsemiamas.

Ištaigingi Y.Sen Lorano švarkai priminė, kad išskirtiniams aukštosios mados kūriniams reikia daugybės valandų kruopštaus darbo. Supermanekenė Naomi Campbell demonstravo brangakmeniais siuvinėtą švarką, kurį sukurti įkvėpė Vincento van Gogho "Saulėgrąžos".

Tviskantys apdarai taip pat atspindėjo nepaprastą Y.Sen Lorano domėjimąsi muzika, literatūra ir menu. Be to, Alžyre gimęs modeliuotojas pirmasis ant podiumo išvedė juodaodes manekenes, o jo kūryboje visada buvo juntamas amžinas egzotikos ilgesys - pradedant Afrikos ir baigiant Rusijos bei Kinijos motyvais.

Pabaigoje, kai C.Deneuve užlipo į sceną padainuoti Y.Sen Loranui, daugelis žiūrovų šluostėsi ašaras. Mados kūrėjas nusilenkti išėjo su 60-čia smokingais vilkinčių manekenių. Aikštėje prie Pompidu centro pažiūrėti reginio per didžiulius televizijos ekranus susirinko tūkstantinės minios.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją