„Vaiko teisių apsauga – itin jautri sritis, kuriai privalu skirti ypatingą dėmesį. Situacija, susiklosčiusi Marijampolės savivaldybėje, kelia susirūpinimą, todėl turime nedelsdami imtis veiksmų. Tikiuosi konstruktyvaus pokalbio su visomis suinteresuotomis pusėmis, kuris padės pasiekti ne tik trumpalaikius, tačiau ir ilgalaikius bei prevencinius tikslus“, – prieš posėdį sakė komiteto pirmininkas Valerijus Simulikas.

Į jį pakviesta vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai bei Marijampolės savivaldybės vadovai ir tarnautojai, kuruojantys švietimo sritį.

Mokolų pagrindinės mokyklos direktorius Sigitas Virbickas kaltinamas gruodžio pradžioje mokykloje mušęs penktokę. Dėl šio atvejo atliktas ikiteisminis tyrimas, byla pagreitinto proceso tvarka perduota teismui.

Ketvirtadienį Marijampolės apylinkės teisme numatytas pirmas teismo posėdis.

S. Virbickas kaltinamas fizinio skausmo sukėlimu mažamečiui. Baudžiamasis kodeksas už tai numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Sausio 9 dieną Marijampolės savivaldybės taryba planuoja direktorių atleisti iš pareigų nuo sausio 16 dienos. Kaip rašoma nutarimo projekte, darbo sutartis būtų nutraukta šalių susitarimu. S.Virbickui būtų išmokėta kompensacija.