Pasirodo, sulaukusios 46-erių moterys turėtų be jokių skrupulų nusirėžti ilgas garbanas, o perkopusios neva bauginančią 47-erių metų ribą visiems laikams atsisveikinti su kojas aptempiančiais džinsais. Kyla įtarimas, kad daugeliui apklausos dalyvių veikiausiai dar pienas nuo lūpų nenudžiūvęs, ar ne?

Svetainėje huffingtonpost.com pateikti šio didžiai nemokslinio tyrimo rezultatai, patariantys moterims, kada liautis darius tam tikrus su jaunyvu amžiumi siejamus dalykus. Vadovautis šiais patarimais, ar ne – kiekvienos asmeninis reikalas. Vis dėlto panašu, kad tyrimo iniciatoriai siūlo būdą pasitikrinti, kiek padidėja kraujo spaudimas skaitant visiškas paikystes.

1. 38-eri metai – ribinis amžius, kai moteris puošia tatuiruotės

Akivaizdu, kad septyniasdešimtmetė aktorė Helen Mirren nebuvo apie tai girdėjusi. Nors nedidelę ant kairiosios rankos pasidarytą tatuiruotę garbingoji dama yra pavadinusi girto jaunatviško protesto apraiška, vėliau savo požiūrį į tatuiruotes ji pakeitė. Kaip pati prisipažino, būtų nieko prieš visą ranką išsitatuiruoti besirangančių gyvačių piešiniais.

Panašu, kad H. Mirren niekada nerūpėjo visuomenės nuomonė. Ji drąsiai dažosi plaukus rožine spalva, avi seksualius batus ir be vargo randa būdą, kaip oriai ir stilingai išplūsti žmones, kurie girti sėdasi prie vairo. Ar kas paneigs, kad tai viena iš tų į aštuntąją dešimtį įkopusių asmenybių, kurioms tatuiruotė suteiktų tik papildomo žavesio.

2. Jei jums 34-eri, pats metas nustoti daryti asmenukes

Ar ne geriau patarti nustoti daryti asmenikes tada, kai taip pasielgs Kim Kardashian? Mat spalį jai suėjo 36-eri metai. Ir nors eilinis gimtadienis neišvengiamai atėjo, nepanašu, kad augantis šios įžymybės metų skaičius atgrasys nuo pagundos pavartyti jos išleistą asmenukių knygelę „Kim Kardashian Selfish“ (nebent tokios pagundos jums apskritai niekada nekilo).

3. Sulaukus 44-erių, reikėtų vengti pasilinksminimų klubuose

Pastarasis patarimas tikriausiai vertas dėmesio. Juk nenorite, pavyzdžiui, galutinai apkursti, o ir mintis, kad vienuoliktą valandą vakaro ramiai miegosite jaukioje lovoje, tikrai vilioja. Pagaliau, ar daug tokių vietų, kuriose rinktųsi senesnis nei 45-erių metų kontingentas bent pašokti?

4. Triukšmingi muzikos festivaliai tikrai ne 45-erių sulaukusioms damoms

Na jau ne! Juk penktąją dešimtį įpusėję žmonės – Vudstoko karta. Į grandiozinio masto renginį „Desert Trip“ bilietai buvo išpirkti akimirksniu, nors norint juos įsigyti tikrai teko pakratyti piniginę. Bet juk tai buvo galimybė išvysti „The Rolling Stones“, Bobą Dylaną, „The Who“, Paulą McCartney. Galbūt išsiaiškinti, kas tai per atlikėjai, jaunajai kartai jau reikia „Google“?

5. Jei jums 40, pamirškite pažangiąsias technologijas

Gal dar pasakysite, kad po 35-erių reikia nustoti užsiiminėti seksu? Panašu, kad atliktos apklausos dalyviai siūlo sulaukus 47-erių atsijungti nuo „Twittter“, o atšventus 49-ąjį gimtadienį panaikinti „Facebook“ profilį.

Bet kas gi, leiskite paklausti, sudaro didžiąją dalį „Facebook“ auditorijos? Statistika skelbia, kad 2014-aisiais metais net 56 proc. vyresnių nei 65-erių metų suaugusiųjų turėjo „Facebook“ paskyras. Vadinasi, šis socialinis tinklas tiesiog okupuotas vyresniųjų. Jei kam nors ir reikia jį palikti, tai galbūt jaunimui?