I. Borisovos skundą išnagrinėjusi trijų teisėjų kolegija nutarė panaikinti anksčiau J. Borisovui palankią priimtą nutartį, kuria Vilniaus miesto apylinkės teismas buvo nutaręs, kad oficialiai kartu negyvenančių sutuoktinių skyrybos turėtų vykti Rusijos teisme.

Kaip nurodė naują nutartį priėmę teisėjai, byloje surinkti duomenys rodo, jog Borisovai yra glaudžiai susiję su Lietuva, čia turi turto, gyvenamąsias vietas, gyvena jų sūnus (jį J. Borisovas taip yra padavęs į teismą) su šeima, turi verslo interesų.

„Šios išvardintos aplinkybės patvirtina, jog ieškinio priėmimo metu buvo pagrįsta spręsti, kad byla yra teisminga Lietuvos Respublikos teismui“, – pabrėžė teismas, nurodęs apylinkės teismui bylą nagrinėti iš naujo ir spręsti J. Borisovos pareikštą ieškinį dėl santuokos nutraukimo esant kito sutuoktinio kaltei ir neturtinės žalos atlyginimo.

Kad Lietuvoje būtų sprendžiamas skyrybų klausimas, nesutiko J. Borisovas, per savo atstovus teismui nurodęs, kad nei jis, nei jo sutuoktinė Lietuvoje nebegyvena.

Tuo metu I. Borisovos atstovai teismui aiškino, kad jos santuoka su J. Borisovu buvo sudaryta Lietuvoje, čia gimė vaikai, turintys Lietuvos pilietybę. Be to, moteris nurodė, kad pati yra Lietuvos pilietė, o jos sutuoktinis deklaravo gyvenamąją vietą Lietuvoje bei ieškinio pateikimo dieną turėjo leidimą nuolat gyventi Lietuvoje.

Kaip jau DELFI skelbė, būtent I. Borisova yra skyrybų iniciatorė – jos sutuoktinis Rusijoje su kita moterimi yra susilaukęs vaiko.

„Taip gyvenime būna, gyvenimas yra gyvenimas“, – anksčiau DELFI yra sakiusi I. Borisova.

Ji pažymėjo, kad kol kas jos oficialus sutuoktinis gyvena ir dirba Maskvoje, tačiau dažnai grįžta ir į Lietuvą.

Civilinėje byloje dėl santuokos nutraukimo atsakovu yra patrauktas ne tik J. Borisovas, bet ir bendrovė „Geovika“.

„Tai bendrovė, kurią J. Borisovas sukūrė, o aš bandau šį sukūrimą užginčyti“, – sakė ji.

Nors I. Borisova nebuvo linkusi kalbėti apie jos pačios iniciatyva pradėtą skyrybų procesą, tačiau patvirtino, kad teisme nagrinėjami ir piniginiai reikalai. „Bet jis kol kas manęs nepaliko už borto“, – juokavo moteris.

J. Borisovo pavardė Lietuvos žiniasklaidoje buvo pradėta linksniuoti 2003-ųjų spalį, kai Valstybės saugumo departamentas generaliniam prokurorui įteikė pažymą, kad dėl tuomečio prezidento R. Pakso draugystės su verslininku kyla grėsmė Lietuvos nacionaliniam saugumui, tačiau šis kaltinimas vėliau buvo atmestas.

Vis dėlto, buvo konstatuota, kad R. Paksas už suteiktą finansinę ir kitokią paramą J. Borisovui suteikė Lietuvos pilietybę ir taip šiurkščiai pažeidė Konstituciją bei sulaužė duotą priesaiką.