Šį pirmadienį kabineto duris, kurias puošia perbrauktas kelio ženklas, vaizduojantis teletabį, 7 valandą 45 minutės atsirakina H.Mackevičius. Po 25 minučių pro jas įžengia V.Šerėnas, dar po 5 - G.Ruplėnas kartu su A.Valinsku. Ko gero, todėl, kad jie vis dar kaimynai, su šeimomis besidalijantys po pusę namo.

Kambaryje, kuriame kasdien gimsta "Dviračio žynios", nuo dviejų didžiulių įvairiausiais kostiumais apkabinėtų drabužių stovų iš pradžių sklinda būdingas dėvėtiems drabužiams kvapas. Susirinkus visiems keturiems scenaristams erdvė prisipildo gerų vyriškų kvepalų aromato. Mestelėjęs abejingą žvilgsnį į drabužinę, H.Mackevičius paaiškina: "Dar telpam. Kol problema rimtai nespaudžia, argi kas nors ją ims spręsti?"

Gitara

Laida prasideda ne tik nuo laikraščių skaitymo, bet ir nuo kavos. Į mažas plastikines stiklinėles vyrai už litą prisileidžia karšto gėrimo iš LNK patalpų fojė stovinčio kavos automato. LŽ žurnalistus pamatęs A.Valinskas apsidžiaugia: "Įeisime į istoriją!" Išgirdęs, kad ir taip, ko gero, įėjo, - šypteli: "Tai kad ne tuo šonu įsibrukom..."

Kai kas dar žiovauja, o H.Mackevičius, pažvelgęs į laikraščius, garsiai mesteli: "Na, va, Paksą išmetė". V.Šerėnas iš karto mato galimą temą: "Išmestas gitarą nusipirko. Dar nusipirks gėlių ir taps gėlių vaiku".

Atsivertęs puslapį, kuriame rašoma apie Sausio 13-osios bėgimo renginį, A.Valinskas neatsisukdamas pasiteirauja V.Šerėno: "Kaip atbėgai, Vycka?" Netrukus gimsta mintis, įgyvendinta praėjusio pirmadienio laidoje: patriotas Bugailiškis vis dar bėga atsilikęs nuo bėgimo dalyvių, tikėdamasis gauti antrą Sausio 13-osios atminimo medalį. Bet iš pradžių pradedama rutulioti gitara skambinančio Pakso tema.

Kas iš aktorių gali skambinti gitara? Šis klausimas tampa svarbiausiu, nes be muzikos čia neišsiversi. Nė vienas iš keturių kabinete esančių nemoka. A.Valinskas juokauja, kad jis tik suderinti gitarą galėtų. Tada bandoma skambinti visiems "Dviračio žyniose" vaidinantiems aktoriams. Dėl to klausimo telefonu pirmadienį pusę devynių ryto iš lovos išverčiamas naujas laidos aktorius Algis Dainavičius.

Vėliau skambinama Remigijui Vilkaičiui - nemoka. Kitas "Dviračio žynių" naujokas Arūnas Storpirštis prisipažįsta mokąs skambinti tik telefonu. A.Valinskas juokauja: "Ne veltui sakoma, kad Jaunimo teatre muzikaliausias - Kostas Smoriginas".

Aišku, dėl dainavimo bėdų nebus - Kristina Kazlauskaitė nepralenkiama. Laidos kūrėjų pagalbininkas Arūnas Paliulis bando tartis su profesionaliu gitaristu. Šis už kelis "gabalus" užsiprašo 200 litų... Galiausiai sužinoma, kad K.Kazlauskaitė po savaitgalio darbų pavargusi ir užkimusi - Pakso gitaros tema atidedama kitai dienai. Tiesa, prieš tai nuskamba originali A.Valinsko idėja: "Gal pats Paksas galėtų paskambinti?"