Šis kareivis ketvirtadienį įvykusio sprogimo metu neteko dviejų dešiniosios kojos pirštų, pranešė žurnalistams generolas leitenantas Peteris Cosgrove'as. Jis buvo pirmas australietis, nukentėjęs JAV antiteroristinės karo operacijos metu.

Kareiviui buvo suteikta pagalba įvykio vietoje. Paskui, atlikus operaciją Kandahare esančioje karo ligoninėje, jis buvo lėktuvu išvežtas į Vokietijoje esančią JAV karo ligoninę.

Kareivis, kurio pavardė tėvų prašymu neskelbiama, iki Afganistano karo operacijos tarnavo Vakarų Australijos valstijoje.

Ketvirtadienį "jis patruliavo Pietų Afganistane, buvusiose Talibano ir "Al Qaeda" bazėse ieškodamas (šių organizacijų) narių", - sakė P.Cosgrove'as.

"Galiu patvirtinti, kad nors jo sužeidimai yra rimti, jie nepavojingi gyvybei", - sakė atstovas.

Pasak P.Cosgrove'o, JAV sraigtasparnis "Black Hawk" išvežė kareivį iš įvykio vietos, ir Kandahare esančioje karinėje gydymo įstaigoje jam buvo atlikta operacija.

"Incidento metu, įvykus sprogimui, buvo nutrauktas didysis jo kojos pirštas, o dar vieną pirštą vėliau teko amputuoti", - sakė P.Cosgrove'as.

Pasak jo, kareivio pėda ir dešinioji kulkšnis daugelyje vietų lūžo, be to, jam padarytos kelios negilios plėštinės žaizdos.