Už tai, kad A.Meilutis būtų paskirtas Kauno apylinkės teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų, balsavo 18 Teisėjų tarybos narių. Teisėjų tarybos narys N.Meilutis nuo balsavimo dėl brolio paskyrimo nusišalino.

Prezidentės patarėja teisės klausimais Rasa Svetikaitė Teisėjų tarybos posėdyje sakė, kad birželio 13 dieną Teisėjų atrankos komisija vienbalsiai tris pretendentus, tarp jų ir A. Meilutį, pripažino tinkamiausiais. Dvi teisininkės jau paskirtos į apylinkės teismą.

N. Meilutis vadovauja Kauno apygardos teismui, jis nagrinėja civilines bylas. Jo brolis A. Meilutis Kauno apylinkės teisme nagrinėtų baudžiamąsias bylas, todėl, prezidentės patarėjos vertinimu, brolių teisėjų interesai nesusikirstų.

Kauno apylinkės teismas yra pavaldus Kauno apygardos teismui. Apygardos teismo pirmininkas įstatymų nustatyta tvarka vykdo jo veiklos teritorijoje esančių apylinkių teismų ir teisėjų administracinės veiklos priežiūrą.

Be to, apygardos teismas yra apeliacinė instancija byloms dėl apylinkių teismų sprendimų.

35 metų A. Meilutis šiuo metu dirba Kauno apygardos prokuratūroje. Jis, kaip ir jo brolis, yra dirbęs Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT).

Tačiau dirbti kartu vienu metu abiem broliams tose pačiose institucijose neteko. A. Meilutis sako, kad abiejų su brolių profesijos pasirinkimą sąlygojo tėvų auklėjimas ir ugdytos vertybės.
Būsimasis teisėjas yra įgijęs bakalauro ir magistro kvalifikacinius laipsnius Mykolo Romerio universitete.

„Šiuo metu gyvenu Kaune, dirbu Kauno mieste, nuolatinė gyvenamoj vieta yra Kaune. Tai mano asmenis apsisprendimas. Mes su broliu gyvename atskirai, tarp mūsų yra septynerių metų skirtumas“, – BNS sakė A. Meilutis.

Kauno apygardos prokuratūra rašte Nacionalinei teismų administracijai pranešė, kad A. Meilutis dirba Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriuje.

„Prokuroras racionaliai planuoja savo darbus, yra principingas. Tinkamai organizuodamas savo ir kontroliuojamų tyrėjų darbą, pasiekė gerų darbo rezultatų“, – rašoma rašte.

2015 metais rugsėjį generalinio prokuroro įsakymu A. Meilutis buvo paskirtas Eurojusto nacionalinės koordinavimo sistemos Europos teisminio tinklo kontaktiniu asmeniu Kauno apygardoje.