Maža to, vilnietis nurodė, kad parlamentaras už seksą jam pasiūlė pinigų, bet šis į tokią provokaciją esą nesivėlė ir parėjo namo. O tada apie tokį politiko elgesį nutarė pranešti pareigūnams.

Apie tai, kad seksualiai priekabiavo Seimo narys, BPC operatoriams pranešė 45 metų vilnietis Vadimas Tenkovas. Policija į šį pranešimą sureagavo – su patruliai išvyko pasikalbėti su jiems paskambinusiu vyriškiu.

Tačiau kaip netrukus paaiškėjo, tai tebuvo melagingas pranešimas – ko gero, tik V. Tenkovui atrodė juokingas toks poštas. Už tai, kad pateikė išgalvotą pranešimą BPC, vilnietis buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn.

„Pokštininko“ bylą Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Inga Štuopienė išnagrinėjo pažeidėjui nedalyvaujant posėdyje – prisijuokavęs vyras net neišdrįso pasirodyti teisingumo rūmuose, todėl buvo nutarta, kad jis vengia teismo.

Už tai, kad melagingai iškvietė pareigūnus, teismas V. Tenkovui skyrė 86 eurų administracinę nuobaudą. Be to, pažeidėjui buvo nurodyta atlyginti policijos dėl iškvietimo patirtas išlaidas – daugiau kaip 10 Eur.

Oficialiai į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą įtrauktas V. Tenkovas vėliau per apklausą policijoje prisipažino, kad nevykusiai papokštavo, taip pat nurodė, jog dėl tokio savo elgesio gailisi.

Tuo metu su BPC pateiktu garso įrašu susipažinęs teismas konstatavo, kad telefonu paskambinęs vyras pareiškė, jog maždaug prieš pusantros valandos prie jo seksualiai priekabiavo ir net pinigus už seksą siūlė Seimo narys. Kuris, vyras nenurodė, tačiau tikino, jog su juo susipažino prie naktinės parduotuvės.

„Aš jau parėjau namo, o priekabiavęs Seimo narys pasišalino“, – nurodė skambinusysis.

Kai V. Tenkovo nurodytu namų adresu atvyko policijos pareigūnai, norėję apklausti galimai seksualinę prievartą patyrusį vyrą, šis kategoriškai neigė, kad skambino į policiją, be to, jo mobiliojo ryšio telefonas jau buvo išjungtas – taip vyras bandė maskuoti pėdsakus.

„V. Tenkovas buvo akivaizdžiai neblaivus ir į policiją kreipėsi melagingai“, – konstatavo pareigūnai.