Iegoras de Saint Hippolyte`as, antradienio vakarą Monrealyje vadovavęs privačiam aukcionui, nepatvirtino žiniasklaidos pranešimų, esą šios relikvijos buvo parduotos už 32, 4 tūkst. Kanados dolerių (75,04 tūkst. litų).

Jis taip pat atsisakė nurodyti ir pirkėjo, ir pardavėjo tapatybes bei jų tautybę.

Kanados žydų kongresas pareiškė, kad šis aukcionas yra įžeidžiantis ir išreiškė apgailestavimą dėl to, kad A.Hitlerio eskizai ir jo parašyti atvirukai parduodami šalia tokių menininkų kaip Andy Warholas darbų.

I.de Saint Hippolyte`as gynė savo vaidmenį aukcione, tvirtindamas, kad jo pareiga yra saugoti istorinę vertę turinčius objektus. "Tai labai svarbūs daiktai istorijai, todėl jie kėlė daug susidomėjimo", - teigė jis.

A.Hitleris, kuris 1933-1945 metais buvo Vokietijos kancleris, ne tik sukėlė Antrąjį pasaulinį karą, bet ir yra atsakingas už maždaug šešių milijonų Europos žydų organizuotą sunaikinimą mirties stovyklose, tokiose kaip Aušvicas.

Keturi architektūros eskizai nupiešti anglimi, spalvotais pieštukais ir rašalu. Viename piešinyje - operos rūmų Austrijos mieste Lince, esančiame netoli diktatoriaus gimimo vietos, eskize - yra, kaip manoma, paties A.Hitlerio pataisymų, pažymėjo I.de Saint Hippolyte`as.

Minėtus operos rūmus suprojektavo vyriausiasis A.Hitlerio architektas Albertas Speeras, karo laikais ėjęs Vokietijos ginkluotės ministro pareigas. Po karo A.Speeras per Niurnbergo teismą buvo nuteistas kalėti 20 metų.

Du kalėdiniai atvirukai užrašyti 1935 ir 1938 metais. Ant jų yra asmeninis A.Hitlerio antspaudas ir parašas.