Šypseną pakeitė ašaros

Seksualų įvaizdį susikūrusios merginų grupės YVA narė bei go - go šokėja Goda sako, jog mėnuo, kai teko atlaikyti egzaminų maratoną, jai buvo bene sunkiausias gyvenime.

“Niekada nebuvau uoli mokinė. Mokytojai sakydavo, kad esu gabi, bet tinginė, todėl egzaminai man lengvi nepasirodė”, - dabar jau su šypsena šnekėjo anglų kalbos, istorijos, lietuvių bei matematikos egzaminus laikiusi devyniolikmetė.

G.Sabutytei egzaminai nepasisekė: mokyklinių anglų kalbos ir matematikos egzaminų rezultatai nebuvo blizgantys. Iš valstybinio istorijos egzamino mergina surinko vos 10 proc., o valstybinio lietuvių kalbos egzamino neišlaikė.

“Net neįsivaizduoju, kodėl man taip nepasisekė. Anglų kalbą tikrai neblogai mokėjau, tik dėl gramatikos buvo problemų, o ir lietuvių kalbos egzaminą tikrai tikėjausi išlaikyti. Iš šio egzamino išėjau geriausiai nusiteikusi, tačiau sužinojusi rezultatus verkiau”, - kalbėjo Kovo 11 - osios vidurinę mokyklą baigusi Goda.

Pamokas pramiegodavo

Populiarios grupės šokėja bei keleto gražuolių konkursų nugalėtoja bando stoti į viešojo administravimo, sociologijos, vadybos, kultūros vadybos, teisės specialybes. Kaunietė neketina persikelti studijuoti į kurį kitą miestą.

“Nesu tikra, kad kažkur įstosiu, tačiau kitais metais ketinu perlaikyti lietuvių ir anglų kalbų bei istorijos egzaminus ir juos tai jau tikrai išlaikysiu gerai. Šiek tiek įgijau proto: eisiu papildomai mokytis pas mokytojus ir tikrai mokysiuos, o ne tinginiausiu. Tuomet gal ir įstosiu ten, kur noriu”, - kalbėjo šokėja, kurios pažymių vidurkis mokykloje buvo apie 7 balus.

G.Sabutytė mokykloje negalėjo pasigirti ne tik gerais egzaminų rezultatais, bet ir geru lankomumu. “Kartais pamokas pramiegodavau, kartais nueiti į jas patingėdavau, tačiau aš buvau moksleivių tarybos narė, organizuodavau ir vesdavau renginius. Tikrai buvau aktyvi moksleivė, - neslėpė devyniolikmetė, lankiusi ne vieną mokyklos būrelį. - Šokti išmokau mokykloje, taip pat anksčiau lankiau dramos būrelį”.

Autografus dalydavo valgykloje

Pirmadienį su bendraklasiais kaimo sodyboje išleistuves atšventusią Godą grupės gerbėjai atakuodavo ne tik gatvėje, bet ir mokykloje.

“Mano mokykloje kartu mokėsi ir pradinukai, ir abiturientai, taigi neretai tekdavo dalyti autografus sėdint valgykloje. Mokykloje sulaukdavau palaikymo iš bendraamžių, turėjau daug draugų. Mane palaikydavo ir kai kurie mokytojai, tačiau dalis priekaištavo dėl to, kad esu grupės YVA narė ir prastai mokausi, praleidinėju pamokas”, - pasakojo Goda. Mergina bendraudavo su savo bendraklasiais, lankydavosi jų vakarėliuose.

“Iš savo populiarumo mokykloje turėjau ir naudos: bendraamžiai įsiklausydavo į mano nuomonę, o ir mokytojams kartais neatlikusi namų darbų galėdavau pasiteisinti grupės reikalais”, - sakė šokėja, neliūdinti dėl to, kad tenka palikti mokyklą.

Neteko draugų

Pilėnų vidurinės mokyklos moksleivė Kristina Ivanova - moksluose tikra priešingybė kitai grupės YVA šokėjai Godai. Kristina visą laiką mokėsi puikiais pažymiais, o jų vidurkis vienuoliktoje klasėje buvo 9,6.

“Mokytis manęs niekas neversdavo, viską dariau savo noru. Suprantu, kad gerų pažymių man reikės savo svajonei įgyvendinti - Kaune studijuoti mediciną”, - sakė septyniolikmetė Kristina, net į koncertus besivežanti vadovėlius.

Populiarios grupės šokėja gerbėjų dėmesio taip pat sulaukia ir mokykloje. “Pradinukai neretai pribėgdavo paprašyti autografų. Toks dėmesys yra malonus. Žinoma, tenka išgirsti ir nemalonių apkalbų, tačiau į jas stengiuosi nekreipti dėmesio”, - pasakojo K.Ivanova.

Ji prisipažino, jog daugiau mokykloje bendrauja su vaikinais, nes merginos į ją žiūri pavydžiai. Prieš dvejus metus atėjusi į grupę YVA Kristina greitai neteko keleto savo draugių. “Liko tik tikrieji draugai, o ne apsimetėliai”, - sakė Kristina.

Konfliktų nekyla

Anksčiau Kristina aktyviai dalyvaudavo mokyklos renginiuose, tačiau pastaruoju metu tam nebeturėjusi laiko. “Gal ir daug prarandu, nes netenka dalyvauti linksmuose renginiuose mokykloje, bet jei tą patį vakarą vyksta koncertas, aš privalau jame būti”, - teisinosi septyniolikmetė.

Kristina stengdavosi nepraleisti pamokų, todėl ir nekildavo konfliktų su mokytojais. “Kai kurie mus palaiko, pagiria, tačiau yra ir tokių, kurie nerimtai žiūri į tokį mano darbą”, - pasakojo moksleivė.

Grupė YVA scenoje vilki seksualius, nedaug kūną dengiančius drabužius, tačiau taip apsirengusi į mokyklą Kristina nevaikšto. “Mūsų mokykloje uniformų nėra, todėl mano apranga priklauso nuo nuotaikos: dažniausiai dėviu džinsus, paprastus drabužius, tačiau kartais apsirengiu ir seksualiau”, - kalbėjo šokėja.

Lankydavosi retai

Populiarios grupės N.E.O. narys Tadas Lukoševičius nesijaudina, ar įstos į universitetą, ar ne. Puikiai egzaminus išlaikęs ir su pagyrimu mokyklą baigęs Tadas šiuos metus nusprendė skirti muzikai bei savo grupei ir tik kitais metais bandys stoti į universitetą.

“Esu daug keliavęs po įvairias pasaulio šalis, todėl ketinu pasirinkti kurį nors JAV arba Didžiosios Britanijos universitetą, kuriame norėčiau studijuoti specialybę, susijusią su verslu”, - sakė praėjusią savaitę išleistuves atšventęs vaikinas.

Tadas taip pat sulaukdavo dėmesio mokykloje: pradinukai jo prašydavo pasirašyti, o vyresnieji apkalbinėdavo. Ne visada tos apkalbos būdavo malonios. “Dažnai šnekėdavo, jog esu “pasikėlęs” ir dėl to su niekuo mokykloje nebendrauju. Iš tikrųjų su bendraklasiais beveik nebendravau”, - sakė T.Lukoševičius, rudenį kartu su grupe ketinantis išleisti pirmąjį albumą.

Tadas taip pat nebuvo dažnas mokyklos lankytojas. “Dalis mokytojų buvo geranoriški: su jais susitardavau ir į mokyklą ateidavau tik porą kartų per savaitę atsiskaityti”, - džiaugėsi atlikėjas.