„Mes parašėme raštą KTU, kad remiantis akademinės etikos inspektoriaus tyrimu ir rekomendacijomis, reikėtų atsižvelgti į jas ir atidėti rektoriaus rinkimus, kol nebus apsispręsta dėl tarybos sudėties, jos teisėtumo“, – BNS sakė komiteto vadovas „darbietis“ Raimundas Paliukas.

Pasak jo, toks komiteto sprendimas priimtas antradienį šešiais balsais „už“ ir trims komiteto nariams susilaikius.

KTU rektoriaus rinkimai suplanuoti šį ketvirtadienį, universiteto Taryba iš šešių rinkimuose dalyvauti siekusių pretendentų kandidatais yra patvirtinusi keturis: dabartinį rektorių Petrą Baršauską, KTU Elektros ir elektronikos fakulteto docentą Vidą Raudonį bei du užsieniečius: aplinkosaugos mokslų daktarą iš Argentinos Pablo G.Martinezą Lestardą (Pablą G.Martinesą Lestardą) ir ekonomikos mokslų daktarą iš Rusijos Aleksandrą A.Suetiną.

Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas (LAMPSS) taip pat tvirtina, kad rinkimai turi būti atšaukti, nes dabartinė taryba neturi teisės skirti naujo rektoriaus. Situaciją vertinęs akademinės etikos kontrolierius yra patvirtinęs, kad nustatant KTU tarybos kadenciją iki 2017 metų pabaigos padaryti pažeidimai.

KTU profesorius Gediminas Merkys, kuris yra LAMPSS valdybos narys, tvirtina, kad dabartinės Tarybos įgaliojimai turėjo baigtis šių metų kovo 18 dieną, ir ši Taryba negali rinkti rektoriaus.

KTU rinkodaros ir komunikacijos direktorė Ornela Ramašauskaitė komentuodama kritiką rinkimams BNS yra sakiusi, jog KTU taryba veikia teisėtai.

Diskusijų dėl teisės Tarybai rinkti naują rektorių buvo kilę ir pernai rudenį renkant Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vadovą. Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius yra paskelbęs, kad šio universiteto tarybos sprendimas skelbti rinkimus buvo nepagrįstas.