Vis dar manoma, kad „teisė“ reiškia teisę tylėti, nusikaltėlių baudimą, persekiojimą ir panašius kasdienybėje retai sutinkamus dalykus. Tačiau teisė – mūsų kasdienybė. Asmens duomenų apsauga ir asmeninės informacijos atskleidimas socialiniuose tinkluose, teisė į atvaizdą, įžeidžiantys komentarai internete ir kaip nuo jų apsisaugoti, galimybės įsidarbinti ir daugelis kitų klausimų – visa tai ir daug daugiau talpina teisės sąvoka.

Pasak olimpiados iniciatorių atstovės – Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto dekanės profesorės Lyros Jakulevičienės, olimpiados šūkis „Teisė kiekvienam“ pasirinktas neatsitiktinai: „Teisė šiandieninėje visuomenėje yra labai paklausi ne tik dėl to, kad ji – universali, tinkanti ir verslui vykdyti ir politikoje dalyvauti, ir, be abejo, dirbti klasikinį teisinį darbą. Teisė – ne tik profesija, bet ir bendrosios žinios, būtinos kiekvienam valstybės gyventojui“.

L. Jakulevičienės teigimu, papildoma pažintis su teise yra labai svarbus veiksnys ugdant jaunų žmonių pilietiškumą. Dar 2014 m. „Baltijos tyrimų“ duomenimis net 83 proc. Lietuvos gyventojų buvo įsitikinę, kad teisės įvadas turėtų būti dėstomas mokyklose ir gimnazijose.

Olimpiados nugalėtojų laukia vertingi prizai: teisės studijų stipendija, įsteigta advokatų kontoros Eversheds Saladžius, kelionė į Europos parlamentą (steigėjas – A. Guogos paramos fondas), interaktyvios karjeros dienos privačioje bendrovėje (Pricewaterhouse Coopers), tarptautinės vasaros mokyklos ir kt.

Mokyklos ir klasės gali registruotis į teisinių žinių olimpiadą: www.teisekiekvienam.lt