1972 metų kino klasikos, kuri už mafijos vado Vito Karleonės vaidmenį M.Brando pelnė antrąjį geriausio aktoriaus "Oskarą", scenarijus per aukcioną "Christie`s" buvo daugiausia pirkėjų dėmesio sulaukusi prekė.

Scenarijų galiausiai įsigijo telefonu paskambinęs žmogus, kurio pasiūlyta suma 20 kartų viršijo pradinę 15 tūkst. dolerių (42 tūkst. litų) kainą ir tapo nauju už scenarijų sumokėtų pinigų rekordu.

Prieš tai didžiausia kaina - 244 tūkst. dolerių (683 tūkst. litų) - 1996 metais buvo sumokėta už Clarko Gable`o (Klarko Geiblo) scenarijų filmui "Vėjo nublokšti" ("Gone With The Wind").

Pirkėjus domino ir ranka rašytas "Krikštatėvio" autoriaus Mario Puzo (Marijo Puzo) laiškas, kuriame jis ragina M.Brando imtis Vito Karleonės vaidmens. Už šį laišką iš pradžių buvo prašoma 1 200 dolerių (3 360 litų), bet vienas pirkėjas už jį paklojo net 132 tūkst. dolerių (369,6 tūkst. litų).

Ketvirtadienį per aukcioną "Christie`s" buvo siūloma įsigyti iš viso 330 M.Brando daiktų, daugiausia iš Los Andžele esančių namų, kuriuose aktorius gyveno nuo 1960 metų iki savo mirties 2004-ųjų liepą.

Bendra aukciono apyvarta siekė 2,4 mln. dolerių (6,7 mln. litų) ir pirminius skaičiavimus viršijo daugiau kaip du kartus.

Be suvenyrų iš ilgos M.Brando kino karjeros, pirkėjams buvo siūloma daug laiškų ir telegramų, kuriomis aktorius susirašinėjo su tokiomis XX amžiaus legendomis kaip Marilyn Monroe (Merilin Monro) ir pilietinių teisių aktyvistas Martinas Lutheris Kingas (Martinas Liuteris Kingas).

Pasiruošimas šiam aukcionui nebuvo sklandus - pranešama, kad 47 metų M.Brando sūnus Christianas (Kristijanas) pasipiktino tuo, kaip elgiamasi su tėvo palikimu.

Pasak Christiano advokatės Theresos Bingham (Terizos Bingem), jos klientas buvo įsitikinęs, kad daug per šį aukcioną siūlytų daiktų aktorius niekada nebūtų norėjęs parduoti.

T.Bingham ypač reikalavo, kad "Christie's" nepardavinėtų 14 karatų aukso medaliono su šv.Kristoforu, kurį savo sūnui padovanojo Christiano motina Anna Kashfi (Ana Kašfi).

"Chrisie`s" prieš aukcioną patvirtino, kad ši relikvija buvo grąžinta.

Tačiau kiti M.Brando giminės nariai džiaugėsi aukciono sėkme.

Aktorius, kuris vedė ir išsiskyrė tris kartus, su savo žmonomis ir kitomis moterimis, tarp jų savo namų šeimininke iš Gvatemalos, sugyveno iš viso 11 vaikų.