Juodą kaklaraištį ryšėjęs dizaineris rimtai perskaitė ilgą iš anksto parengtą pranešimą. Į klausimus jis neatsakinėjo.

"Pakviečiau jus, kad paskelbčiau svarbią naujieną apie mano asmeninį ir profesinį gyvenimą. Šiandien nusprendžiau atsisveikinti su šia profesija, kurią taip myliu", - sakė Y.Saint Laurent'as.

Gandai apie jo pasitraukimą sklandė kelias savaites, juos kurstė pranešimai apie prastą kūrėjo sveikatą ir nesutarimus su jo mados namų savininku, prancūzų magnatu Francois Pinault (Fransua Pino).

Y.Saint Laurent'as YSL prekinio ženklo teises perleido 1999 metais, kai pardavė savo kompaniją F.Pinault "Gucci", kuri dabar pardavinėja dėvėti skirtus YSL drabužius ir aksesuarus. Pats Y.Saint Laurent'as kontroliavo nuostolingos aukštosios mados kūrimą.

Paskutinė Y.Saint Laurent'o kolekcija bus pademonstruota vėliau šį mėnesį, per 40-ąsias aukštosios mados verslo, kurį jis įkūrė su savo partneriu Pierre'u Berge (Pjeru Berže), metines.

1936 metais Alžyre gimęs Y.Saint Laurent'as išgarsėjo 1958-iaisiais pademonstravęs pirmąją kolekciją Christiano Dioro (Kristiano Dioro) mados namams.

Nuo to laiko jo pavardė buvo elegancijos sinonimas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją