L.Flyntas iškėlė bylą Pentagonui, reikalaudamas, leisti žurnalistams lydėti JAV karius į fronto linijas.

L.Flyntas teigė rimtai žiūrįs į ieškinį, kurį pateikė JAV apygardos teismui Vašingtone lapkričio mėnesį, Pentagonui atmetus prašymą leisti "Hustler" žurnalistams lydėti JAV karius į mūšius Afganistane. Pentagonas aiškino, jog tai esą per daug pavojinga.

Nors "Hustler" nėra tas leidinys, kuriame žmonės ieškos naujienų apie karą, L.Flyntas teigia, kad čia kalbama apie spaudos laisvę. Ankstesni JAV karai buvo tokie pat pavojingi, kaip Afganistanas, tačiau žurnalistams buvo suteikta galimybė stebėti kovas.

"Jeigu Rooseveltas būtų elgęsis su spauda, kaip Bushas, mes šiandien neturėtume "History Channel" televizijos kanalo", - teigė "Hustler" įkūrėjas ir leidėjas, prisimindamas JAV Antrojo pasaulinio karo laikų prezidentą.

JAV kariškiai kol kas labai varžo žurnalistų laisvę, neleidžia jiems jungtis prie karinių dalinių ir nušviesti jų kasdieninius veiksmus. Praėjusį mėnesį žurnalistų grupė negalėjo paimti interviu iš karių, kurie buvo sužeisti nuo taikinio nuklydusios JAV bombos, nors jie ir buvo gydomi netoliese. Vėliau Pentagonas dėl šio incidento atsiprašė.

L.Flyntas teigia, kad rimtoji žiniasklaida iš tiesų nenušviečia karo, nes žurnalistai, pranešinėjantys iš didžiųjų Afganistano miestų, yra už daugybės, kartais už šimtų kilometrų nuo veiksmo vietos. Ko kas neaišku, kada teismas priims sprendimą dėl L.Flynto ieškinio. Pentagonas tai komentuoti atsisako.