Nacionalinė teismų administracija skelbia, kad pirmadienį Nacionalinėje teismų administracijoje vyks Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos posėdis, kuriame bus pradedama vykdyti atranka į Vilniaus apygardos teismo teisėjų pareigas.

Nacionalinė teismų administracija penktadienį pranešė, kad anksčiau pasirodžiusi informacija, jog E. Dambrauskienė vėl sieks tapti sostinės teismo teisėja, yra netiksli. Pasirodo, ji nebepretenduoja į Vilniaus apygardos teismo teisėjo pareigas – 2015 m. spalio 15 d. ji pateikė prašymą informuojantį, kad atrankoje nedalyvaus ir buvo išbraukta iš dalyvaujančių asmenų sąrašo.

Gegužę Teisėjų tarybai pritrūko vieno balso, kad E. Dambrauskienė būtų paskirta apygardos teismo teisėja. Tada pretendentė Atrankos komisijoje buvo išreitinguota 21-oje pozicijoje iš maždaug 27 teisėjų. E. Dambrauskienės kandidatūrai tuomet nepritarė Teisėjų tarybos nariai iš administracinių teismų, Lietuvos apeliacinio teismo.

Antruoju bandymu Kaišiadorių teismo vadovė E. Dambrauskienė buvo įrašyta antruoju numeriu, vėliau pateikė prašymą ją išbraukti iš pretendentų sąrašo.

E. Dambrauskienė apie savo karjeros planus su BNS pasikalbėti nesutiko.

„Pirmininkė prašė perduoti, kad atsisako komentuoti ir atsakyti į klausimus“, - BNS sakė jos sekretore prisistačiusi teismo tarnautoja.

Dabar į Vilniaus apygardos teismą pretenduoja 27 teisėjai, į aukštesnės instancijos teismą pretenduoja nemažai Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjų - šio teismo pirmininko pavaduotojas Alenas Piesliakas, teisėjai: Rima Bražinskienė, Jūratė Gaidytė-Lavrinovič, Miroslavas Gvozdovičius,Visvaldas Kazakiūnas, Virginija Liudvinavičienė, Ramunė Mikonienė, Valerijus Paškevičius, Ovidijus Ramanauskas, Irma Randakevičienė, Inga Staknienė, Mindaugas Striaukas, Inga Štuopienė, Lilija Tarčevskaja, Aušra Valinskienė, Audrius Žiedelis, Nijolė Žimkienė.

Vilniaus apygardos teismo teisėju taip pat norėtų tapti buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas teisės klausimais, dabar advokatas Ernestas Rimšelis, buvęs Seimo narys, dabar elektronikos platintojų asociacija „EEPA“, direktorius Mantas Varaška, teisėjai iš Kauno, Pasvalio.

Nacionalinė teismų administracija skelbiamoje informacijoje apie numatomą paskelbtų atrankų į teisėjų, teismų vadovų pareigas vykdymo eigą rašoma, kad Vilniaus apygardos teisme laisvų/atsilaisvinančių etatų skaičius - trys, yra numatytos trys Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos posėdžio datos - spalio 19 diena spalio 26 diena, lapkričio 2 ir lapkričio 23 dienos.

46 metų E. Dambrauskienė teisės magistro laipsnį yra įgijusi Vilniaus universiteto Teisės fakultete, ji yra dirbusi ikiteisminio tyrimo pareigūne, Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros prokurore, advokate. 2008 metais E. Dambrauskienė buvo paskirta Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja. Nuo 2011–ųjų vadovauja Kaišiadorių rajono apylinkės teismui.

Pristatydama kandidatę parlamentui į generalinio prokuroro postą prezidentės patarėja Rasa Svetikaitė akcentavo jos veiklą skaidrinant Kaišiadorių apylinkės teismo, kuriam dabar vadovauja, veiklą.

Už jos kandidatūrą buvo 50 Seimo narių, prieš buvo 49, susilaikė 19.