Greitojo maisto užkandinių tinklo "Kentucky Fried Chicken" (KFC) filmukas tapo daugiausia skundų Didžiojoje Britanijoje sulaukusia reklama - dėl jos į Reklamos standartų asociaciją (ASA) kreipėsi 1 671 žmogus.

Įsižeidę žiūrovai sakė, kad tokia reklama, kurioje rodoma, esą dainuoti ar kalbėti valgant yra labai juokinga, skatina vaikus blogai elgtis. 41 asociacijai skundęsis asmuo teigė, kad jų vaikai ėmė pamėgdžioti reklamą.

Tačiau ASA visus skundus atmetė ir paneigė, kad tarp vaikų gali paplisti valgymo nesusičiaupus epidemija.

"Kadangi mandagaus elgesio prie stalo mokymasis yra tęstinis procesas, apie kurį valgant reikia dažnai priminti, mes nesutinkame, kad reklama gali turėti žalingo poveikio", - teigiama asociacijos nutarime.

Beveik visi ASA skundęsi žmonės tvirtino, kad šią reklamą žiūrėti jiems buvo nemalonu.

Ankstesnis skundų dėl televizinės reklamos rekordas priklausė kramtomosios gumos "Wrigley" reklaminiam filmukui, kuriame rodoma, kaip vyras atryja šunį. Šia reklama buvo nepatenkinti 860 žiūrovų.

Pasak ASA atstovės žiniasklaidai, seniausias nusiskundimų rekordas priklauso 1995 metais spaudoje vykdytai Didžiosios Britanijos apsaugos tarybos kampanijai, kuri buvo skirta saugiam seksui propaguoti. Jai buvo panaudotas popiežiaus su šalmu atvaizdas, tais laikais papiktinęs daugiausia - 1 187 - žmones.