Vaikų piešinių konkursas „Aš moku augti“ buvo skirtas visiems Lietuvos vaikams. Pasak organizacijos generalinės sekretorės Loretos Trakinskienės, pagrindinė konkurso idėja – įtraukti į kultūrinę veiklą kiekvieną vaiką.

„Mūsų organizacija stengiasi, kad Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijos principai ne tik taptų žinomi visiems vaikams ir suaugusiesiems, bet ir būtų įgyvendinami. Todėl norėjome, kad savo teisę į kūrybinį gyvenimą per piešinius išreikštų vaikai, gyvenantys su tėvais ir be tėvų, augantys didžiuosiuose miestuose ir atokiausiuose kaimuose, besidžiaugiantys vaikystės prabanga ir tie, kurie jos niekada nematė“, - kalbėjo L.Trakinskienė.

Piešinių konkurso organizatoriai džiaugėsi, kad konkursas susilaukė tokio vaikų dėmesio. Buvo gauta daugiau nei 1600 piešinių, kuriuos siuntė nuo pačių mažiausių iki mokyklas bebaigiančių vaikų. Tai sudarė nemažai sunkumų kompetentingai konkurso vertinimo komisijai, kurią sudarė tokie žinomi menininkai, kaip Eglė Babilaitė Sitas, Dalia Kasčiūnaitė, Arūnė Tornau, Jurga Januškevičiūtė Šiugždienė, Vytenis Lingys, Linas Cicėnas bei konkurso rėmėjų AB „Lietuvos telekomas“ ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro atstovai.

Pasak vertinimo komisijos pirmininkės Eglės Babilaitės Sitas, vaikų saviraiška piešiniuose atvira, nuoširdžiai naivi, tik kur ne kur atspindinti socialinės realybės niūriąsias spalvas. „Neįspęsti į manierų ar įmantrių meninės kalbos ir technikų ratą, visi jų išgyvenimai, džiaugsmai ir lūkesčiai matomi kaip ant delno. Todėl ir vertinti buvo sunku. Vieni vaikai sužavėjo poetiška simbolių kalba, kiti - profesionaliu dėmių išdėstymu lape ir lakonišku požiūriu į tapybą, o treti - paversdami savo teisę augti į daugiaprasmį ženklą“, - taip vaikų piešinius apibūdino E. Babilaitė Sitas.

Įveikusi 1600 konkurentų, vaikų piešinių konkurso nugalėtoja tapo devynmetė Justė Razbadauskytė iš Vilniaus, kurios piešinys itin spalvingai ir išraiškingai atspindėjo konkurso temą „Aš moku augti“. Nugalėtoja buvo apdovanota naujuoju „Siemens“ telefonu.

Antrąją vietą užėmė trylikametė Eglė Predkelytė, kuri šią vasarą galės apsilankyti kelionių agentūros „West Express“ organizuojamoje kelionėje į Krokuvą, Akvaparką ir Varšuvą; trečiąją – septynmetis Skirtautas Špokas, kuriam įteikti bilietai į Nacionalinio operos ir baleto teatro spektaklį bei AB „Lietuvos telekomo“ prizas – 6 mėnesių nemokama internetinė paslauga „Takas iD1“. Dar 19 piešinių konkurso laureatų išdalinti AB „Lietuvos telekomas“ įsteigti paguodos prizai bei padovanota ekskursija į „Kraft Food Lietuva“ fabriko šokolado mokyklėlę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją