Nuo sausio mėnesio aktyviai dirbanti lietuvių savanorių komanda sukurs šventę ne tik lietuviams, tačiau ir čia gyvenantiems užsieniečiams.

Renginio idėja yra skleisti pozityvią žinią apie Lietuvą Danijos gyventojams bei sukurti progą lietuvių bendruomenei praleisti keletą dienų kartu.

Festivalį organizatoriai atidarys su konferencija „Danijos ir Lietuvos visuomenės – dinamika ir pokyčiai per paskutiniuosius 25 metus“, kurioje savo įžvalgas pateiks LRT laidų vedėja Rita Miliūte, Lietuvoje ilgus metus gyvenantis verslininkas Lars Malte, verslo santykius tarp šalių jau nuo 1991 m. vystanti Danguolė Gailevičiūtė bei danų kalbos mokytojas ir kompozitorius Casper Cordes. Konferencija norima sukurti erdvę dialogui ir diskusijai apie abiejų šalių visuomenes, taip nutapant abiejų tautų portretus.

Šeštadienio dieną Kopenhagą aplankys gatvės muzikos diena – Lietuvoje gimusi iniciatyva suburs per 20 įvairių muzikos grupių, kurios gros trijose scenose Kopenhagos miesto erdvėse.

Tuo pačiu metu apie lietuvių ir danų virtuves pasakos geriausias Lietuvos šefas Deivydas Praspaliauskas, be to dizaino paskaitą ves ir apie lietuvišką simboliką pasakos studijos „LT Identity“ dizainerės.

Festivalio svečiai taip pat turės progą susipažinti su Lietuvos trumpametražio filmo istorija – net du vakarus vyks trumpametražių lietuviškų filmų seansai.

Festivalį uždarys finalinis koncertas, kuriame koncertuos dvi grupės iš Lietuvos - Candee Train, bei lietuviškos scenos grandai – grupė „Skamp“.