Kovo 11-osios proga sveikinimai Lietuvai sklinda iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Venesuelos, Australijos, Kambodžos, Mianmaro, Turkijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Danijos, Suomijos, Norvegijos, Islandijos, Estijos, Rusijos, Belgijos, Nyderlandų, Graikijos, Austrijos.

„Jau dvidešimt penkerius metus esame laisvi gyventi taip, kaip norime ir kur norime. Po visą pasaulį pasklidę lietuviai yra tarsi gyvas liudijimas to, kad Lietuva šiandien yra globali ir daug didesnė ir galingesnė nei kai kuriems atrodo“, – teigia PLJS atstovybės Lietuvoje vadovė Ieva Davydenko.

Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos, įkurtos 1972 metais, tikslas – atstovavimas pasaulio lietuvių jaunimo interesams bei visuomenei ir valstybei naudingos pasaulio lietuvių veiklos skatinimas ir vykdymas. Šiuo metu PLJS vienija 43 lietuvių jaunimo sąjungas visame pasaulyje ir yra įkūrusi savo atstovybę Lietuvoje, kuri vysto bendradarbiavimą su Lietuvos valstybinėmis institucijomis, nevyriausybinėmis organizacijomis, privačiomis įmonėmis.