Dienraštis „The Guardien“ pateikė įdomius faktus iš paviešintų JAV diplomatų ataskaitų – viską valdo Kremlius. Rusija yra korumpuota autokratinė kleptokratija, kurios centre – V. Putinas. Šios sistemos pareigūnai, oligarchai ir organizuoto nusikalstamumo grupuotės kartu sudaro „virtualią mafijos valstybę“. Amerikiečių pranešimai sukuria niūrų Rusijos paveikslą, čia korupcijos mastai siekia 300 milijardus dolerių per metus, o valdžios veiksmus sunku atskirti nuo nusikaltėlių grupuočių veiksmų. Visi milžiniški pinigai kontroliuojami Kremliaus.

Žlugus komunistinei imperijai, šūkį „už komunizmo pergalę visame pasaulyje“ pakeitė šūkis „Rusų pasaulis“, kurio ribos dar nėra apibrėžtos. Kyla rusų nacionalinis judėjimas panašus į Hitlerio fašizmą.

Dabar rusams keliamas uždavinys – visame pasaulyje ginti rusakalbius, nors jų niekas nepuola. Tam tikslui pajungiama visa kryptinga ir melaginga Kremliaus žiniasklaida. Rusijos gyventojai priešiškai nuteikiami prieš visą demokratinį pasaulį. Europos Sąjungą (ES) ir NATO yra vaizduojami kaip Rusijos priešai. Beje, į ES ir NATO yra priimamos tik demokratinės valstybės, kurių įstatymai gina žmogaus teises ir laisves.

Komunistinės imperijos sukurtas KGB špionažo ir politinių diversijų tinklas yra apraizgęs visą pasaulį. Dabar šis tinklas dirba „Rusų pasaulio“ naudai. Komunistinės imperijos smurtinis padalinys KGB visoje imperijoje terorizavo tikinčiuosius, per jėgą bruko ateizmą. Buvo uždarinėjamos cerkvės ir bažnyčios. Popai ir kunigai buvo terorizuojami, ištremiami, įkalinami arba žudomi.

Šios baisios organizacijos karininkas V. Putinas dabar „persivertė“, pajungė tikinčiuosius ginti „Rusų pasaulį“, eina į cerkvę bei vaizduoja kad meldžiasi. Galvoju, kiek turi būti galinga ir kryptinga jo žiniasklaida, kad įtikintų rusus patikėti, jog antikristas cerkvėje nuoširdžiai meldžiasi ir žegnojasi. Tiesa, žurnalistų, kurie skleidė melo laviną apie Kijevo „fašistinę“ vyriausybę, V. Putinas po Krymo aneksijos nepamiršo. 300 žurnalistų buvo pagerbti vyriausybiniais apdovanojimais.

Rusijos gyventojai, nesutinkantys su tokia V. Putino politika, persekiojami valdžios, o persekioti ir smurtauti Rusijos komunistai su KGB pagalba mokėjo gerai. 1917 m., po Rusijoje bolševikų įvykdyto perversmo, iki Blogio imperijos subyrėjimo, diplomato V. A. Dambravos duomenimis, kitaminčių arba taip vadinamų „liaudies priešų“ buvo nukankinta ir išžudyta 60 milijonų. Taigi blogio imperijoje komunistų rankomis nukankinta ir išžudyta 60 milijonų – pasaulis tyli, o Hitleris Europoje išžudęs 6 milijonus žydų pasmerktas visame pasaulyje. O tyli todėl, kad komunistinė Kinija, Šiaurės Korėja ir Kremlius tam nepritaria ir turbūt mano, kad kankinimas ir žudymas yra gyvenimo norma.

V. Putinas didžiavosi buvusia sovietų imperijos galybe ir labai gailisi, kad ji subyrėjo. Jo dabartinės pastangos ją atstatyti. Milžiniški pinigai gauti už parduotą Rusijos naftą, dujas ir kitus žemės gelmių turtus yra naudojami ne Rusijos žmonių gerovei, o ginkluotei, karinių bazių steigimui, pasauliniam KGB tinklui išlaikyti.

Jauniems žmonėms, nepatyrusiems komunistinio jungo, galiu priminti, kokia tvarka buvo Blogio imperijoje. Nebuvo žodžio laisvės, visa žiniasklaida buvo tik valstybinė, labai griežtai cenzūruojama, buvo giriamas sovietinis gyvenimo būdas ir peikiama Vakarų demokratija. Visa spauda ir laiškai iš užsienio buvo tikrinami. Užsienio radijo stočių transliuojamos žinios sovietinių tautų kalbomis buvo blokuojamos. Už neatsargiai ištartą žodį prieš komunistinę santvarką žmonės buvo areštuojami ir kaip „liaudies priešai“ įkalinami ir tremiami. Valstybinė siena buvo griežtai saugoma KGB pasienio kariuomenės. Nelegalūs bėgliai per šią sieną buvo nušaunami, o pagauti buvo teisiami įkalinimu.

1990 m. kovo 11 d., griuvus šios imperijos „geležinei uždangai“, pamatėme kaip gyvena laisvasis demokratinis pasaulis. Pamatę laisvų žmonių aukštą pragyvenimo lygį, pasijutome vargšais ubagais. Laisvojo pasaulio dirbančių žmonių algos buvo 20 kartų didesnės nei mūsų, buvusio komunistinio lagerio. Atsirado galimybė su jais laisvai bendrauti ir išvažiuoti uždarbiauti. Pradžioje darbas buvo nelegalus. Įstojus į ES mūsų žmonės gali išvykti į bet kurią šalį gyventi, dirbti ir mokytis su visomis socialinėmis garantijomis. Pasijutome laisvi Laisvojo pasaulio piliečiai.

ES turtingosios šalys, dalį savo dirbančiųjų uždirbtų pinigų skiria į bendrą ES kasą. Dalis šių lėšų skiriama mums, neturtingoms buvusio komunistinio lagerio šalims, siekiant pakelti šių neturtingų šalių gerbūvį. Šios lėšos nėra mūsų uždirbtos. Jos skiriamos kaip pašalpa, parama pagerinti mūsų gyvenimą iki ES senbuvių lygio. Dabar mūsų algos nebėra 20 kartų mažesnės už ES senbuvių algas. Dabar jos mažesnės maždaug 5-10 kartų.

Turtingose ES šalyse atsirado žmonių, kurie nepatenkinti, kad jų uždirbti pinigai būtų skirti neturtingoms ES šalims. Kremlius, norėdamas suskaldyti ES vienybę, kursto šiuos euroskeptikus veikti. Pavyzdžiui, Prancūzijos euroskeptikų partija finansuojama iš Rusijos bankų. Kasmet didėja Kremliaus įtaka ir Lietuvos politikams. Atsirado tokių europarlamentarų ir Seimo narių, kurie sako, kad Kryme referendumas buvo teisėtas. Kyla klausimas, kas jie, V. Putino propagandos aukos, ar sąmoningi šios propagandos skelbėjai? Amerikiečiai nesupranta, kodėl dabartinė Seimo dauguma vykdo Kremliui palankią politiką – atsisako modernios japonų „Hitachi“ firmos atominės elektrinės, išvarė iš Lietuvos „Chevron“, neskiria tiek lėšų Lietuvos gynybai, kiek buvo sutarta su NATO, bet prašo amerikiečių karių, kad mus apgintų nuo Rusijos agresijos. Atrodo keista, kad patys gintis nesiruošia, bet prašo kitų. Gerai, kad jie atvyksta ir mums padeda.

Kad vyriausybė nesiruošia gynybai rimtai, atskleidžia pokalbiai su darbingo amžiaus Lietuvos vyrais. Jie Tėvynę gintų, bet niekas jų neinstruktuoja, kaip jiems elgtis agresijos momentu, kur jiems rinktis, kokiais ginklais reikės gintis. Užpuolimo metu mokytis gynybos jau bus per vėlu. Jei tai ne tiesa, paklauskit kaimynų, tikriausia jie pasakys tą patį.

Lietuvos gynybą turi organizuoti vyriausybė, kurios mums niekas iš niekur neatvežė. Mes patys už populistinius šūkius ją išsirinkome. Šalia Lietuvos valstybės sienų girdisi agresoriaus manevruojančių tankų, karo laivų ir lėktuvų gaudesys. Nepriklausomoje Ukrainoje jaučiama agresoriaus šūvių salvės, ukrainiečių liejamo kraujo kvapas, o Lietuvos vyriausybė tokiu metu mums aiškina, kiek dešimčių milijonų eurų reikės išleisti stadiono ar sporto salių statybai, o ne Lietuvos gynybai. Žiūriu ir netikiu. Apima toks jausmas, kad jau kažkas matuojasi kolaboranto mundurą.

Lietuvos pilieti, būk aktyvus, neleisk miegoti mūsų Seimui, vyriausybei, atmerk akis ir gerai pagalvok, ką renki į valdžią!