Vasario pradžioje DELFI rašė, kad ant neįgaliųjų vietose pastatytų automobilių „Toyota Avensis“ ir „Nissan Qashqai“ puikavosi Darbo partijos kandidatų plakatai. Darbiečiai į Kauno mero postą deleguoja Vydą Gedvilą.

Jo ir trečiuoju numeriu darbiečių sąraše esančio Albino Anužio nuotraukos šypsosi iš plakatų, kuriais apklijuoti automobilių langai.

„Aš jau esu nubaustas Kelių policijoje ir labai gailiuosi. Jau nubaudė mane už tai. Kokia bauda? Po 28 eurus už mašiną“, - tuomet teigė A. Anužis.

DELFI sulaukė dar vienos nuotraukos – šį kartą automobilis „Opel Zafira“ su „darbiečių“ reklama pastatytas šalia prekybos centro „Taubūčiai“, Šilainiuose. Automobilis įžūliai pastatytas skersai neįgaliesiems skirtų vietų.

Darbo partijos Kauno skyriaus atstovė DELFI teigė Eglė Saladytė teigė nežinanti, kam priklauso minėtas minivenas. Ji teigė, kad po pirmo incidento visiems „darbiečiai“ griežtai primintos KET.

Pripažinę pirmą nusižengimą, dabar darbiečiai atsakomybės kratosi.

„Aš galvoju, kad tai yra provokacija“, - teigė E. Saladytė.

Netrukus DELFI pasiekė dar vieno skaitytojo nuotraukos, kuriose tas pats automobilis užfiksuotas prie netoliese esančio "Maxima" prekybos centro. Ir vėl "Opelis" buvo pastatytas neįgaliųjų vietoje.

Tuo tarpu E. Saladytė informavo, kad minėto automobilio savininkas nėra Darbo partijos narys, tik "prijaunčiantis" darbiečiams. E. Saladytė taip pat teigė, kad automobilio vairuotojas išties yra neįgalus ir turi teisę statyti mašiną neįgaliųjų vietose.

Tiesa, įžvelgti neįgaliojo pažymėjimą ar kitą skiriamąjį ženklą nuotraukose sudėtinga. Iš nuotraukų pavadinimų galima spręsti, kad fotografuota šeštadienį.