Celiulitui skiriami ištisi žurnalų puslapiai, celiulitas uždirbo milijonus Jungtinės Karalystės kosmetikos pramonei reklamuojant visagales priemones.

Bet gamintojai neseniai gavo atkirtį: reklamą prižiūrinti organizacija Advertising Standards Authority šią savaitę sukritikavo kaip klaidingai reklamuojamą “Estee Lauder” kremą, kurio 200 ml tūbelė kainuoja dvidešimt aštuonis svarus (maždaug 140 Lt). ASA nuomone, reklamoje teigiama, jog Estee Lauder serumas “Body Performance Anti Cellulite Visible Contouring” tiesiogiai veikia celiulitą.

Tačiau “Estee Lauder” gamintojai atsakė, jog vartotojai supranta, kad tai yra kosmetinė priemonė, kuri sumažina celiulitą išoriškai maitinant ir tonizuojant odą. Teigta, jog 83% priemonę išbandžiusių moterų sakė, kad ji veiksminga. Celiulitas – ilgalaikis riebalų, susikaupusių po oda, pokytis, neišvengiamas daugeliui moterų. Kadangi riebalų ląstelės su amžiumi didėja, jos veržiasi per jungiamąsias skaidulas, kurios lieka to pat dydžio, ir taip susidaro apelsino žievelės efektas. Įdubos odos išorėje – riebalų ląstelių sankaupos.

Celiulitas gali užklupti bet kokio svorio žmogų, kadangi riebalų ląstelių turi visi. Celiulitas gali atsirasti ir vyrams, bet bus mažiau matomas, nes riebalų ląstelių tinklas vyrų organizme yra giliau po oda, kitoks riebalų pasiskirstymas ir galop viską gali uždengti plaukai.

Šis procesas genetiškai neišvengiamas, bet kai kurie medikai teigia, kad prie jo prisideda dar ir prasta mityba, rūkymas ir sėslus gyvenimo būdas.

Ir nėra jokio greito sprendimo, sako dr. Susan Mayou, dermatologė konsultantė. “Nesuprantu, kaip kremas gali pašalinti įdubas. Celiulito neįmanoma kontroliuoti. Tai nulemta genetiškai, ir esu tikra, kad antsvoris tuo labiau nepadeda, tačiau nemanau, kad yra būdas pašalinti celiulitą, išskyrus riebalų nusiurbimą”.

“Kojinės gali pagerinti klubų išvaizdą, bet celiulitui jos nieko nepadaro, nors – jei geriau atrodote, geriau ir jaučiatės.”

Dr. Trisha Macnair, medicinos žurnalistė ir televizijos diktorė, teigia, kad celiulito susiformavimas glaudžiai susijęs su moteriškais hormonais. Brendimas ir nėštumas – laikas, kai padėtis gali pablogėti.

Ji skeptiškai žiūri į daugelį priemonių.

“Masažas turėtų padėti, bet mažai įrodymų, kad jis iš tiesų veikia”.

Riebalų nusiurbimas, kurio metu nusiurbiamos riebalų ląstelės, gali padėti, bet tai drastiškas žingsnis, priduria ji.

Galimas sprendimas – savaiminio įdegio preparatai, sako dr. Margaret Stearn, nes celiulitas daug mažiau matomas ant tamsesnės odos.

Prieš išmesdamos savo anticeliulitinius kremus, paklausykite vieno gydytojo, sakančio, kad jie gali padėti. Dr. Chrisas Floweris, Kosmetikos ir parfumerijos asociacijos prezidentas, sako, kad produktai, kurie suteikia toną odai, gali pagerinti odos išvaizdą.

Visos kosmetikos kompanijos turi įrodyti savo teiginius, to vengiančios rizikuoja verslu, teigia jis. Bet geriausias testas – visuomenės nuomonė: ji nepriima produktų, kuriais netiki.

“Rinka – griežta teiginių kontrolė”, - sako jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)