Savo istoriją mergina papasakojo Elizabeth Day, rašo „The Guardian“.

Klaikūs prisiminimai merginos neapleidžia ir grįžus į Jungtinę Karalystę. Jai vis atrodo, kad bet kurią akimirką sutiks savo skriaudiką. 

Dabar M. Stephens 25 metai. Kiekviena jos gyvenimo diena persmelkta baimės, kad žmonės sužinos jos tikrąją tapatybę – viskas dėl to, kad prieš 11 metų ji apgaule buvo įviliota į sekso pramonę.

Vyras, kurį Megan visai neseniai pamatė autobuse, jai priminė skriaudiką. „Išsigandau daug labiau nei galėjau pagalvoti. Nors buvau miesto centre, aplinkui buvo daugybė žmonių, mirtinai persigandau. Apėmė panika“, – apie ją persekiojančius praeities vaiduoklius kalba mergina.

Merginos istorija kelia siaubą: su mama atostogaudama Graikijoje, ji buvo įviliota į spąstus ir net šešerius ateinančius metus praleido dirbdama prostitute – tiek viešnamiuose, tiek gatvėse, tiek siaubinguose viešbučiuose. Galiausiai vieną dieną jai pavyko ištrūkti. Megan istorija kelia šiurpą ne tik dėl jos patirtos seksualinės prievartos ir smurto, bet dėl to, kaip lengvai ji tame pragare atsidūrė.

„Iš manęs atėmė tapatybę. Mane supras tik tie, kas buvo atsidūrę panašioje situacijoje“, – įsitikinusi mergina. Su E. Day mergina sutiko pasikalbėti apie neseniai pasirodžiusią jos atsiminimų knygą „Bought & Sold“. Knygą parašyti padėjo paslaptinga moteris, vardu Jane.
Interviu metu mergina slepia akis, atrodo, kad nori prasmegti skradžiai žemėn. Stengiasi slopinti emocijas, tačiau tai, ką ji sako, ir kaip tai daro, skiriasi tarsi diena ir naktis. Megan tvirtina, kad knygos rašymas jai buvo savotiška terapija, padėjusi atgauti save. Jeigu nebūtų patyrusi to, ką jai siuntė likimas, mergina teigia norėjusi universitete studijuoti literatūrą.

„Kai pagaliau ištrūkau, jaučiausi tarsi nebylė, negalėjau kalbėti. Nepasitikėjau savimi. Kai kas nors pakeldavo balsą, susigūždavau. Man buvo diagnozuotas potrauminio streso sindromas. Specialistai sakė, kad aš bandau atsiriboti nuo praeities – tarsi visas tas košmaras buvo nutikęs kam nors kitam“, – atvirauja mergina.

Merginos vaikystė buvo sudėtinga. Tėvai išsiskyrė, kai jai buvo vos ketveri. Tiek tėvas, tiek motina turėjo bėdų dėl alkoholio. Vieninteliai vaikystės prisiminimai – nesibaigiantys konfliktai ir chaosas. „Manęs niekas nemokė gyvenimo ribų, nemokė, kaip reikia gyventi“, – teigia Megan. Sulaukusi keturiolikos, su mama išvyko atostogų į Graikiją. Mergina prisimena, kad tuo metu jai desperatiškai norėjosi mylėti ir būti mylimai.

Kai pirmą vakarą viename pajūrio bare jos žvilgsnis susitiko su Jako, vaikino iš Albanijos, akimis, užgimė stipri simpatija. Per kelias dienas mergina įsimylėjo iki ausų. Po kelių savaičių ji jau įkalbinėjo motiną negrįžti į gimtinę, o apsigyventi Graikijoje, kartu su jos pirmąja meile.
Kodėl motina nepasipriešino paauglės kaprizui? Megan gūžteli pečiais: „Tuo metu jai buvo sunkus metas“. Megan motina netrukus užmezgė santykius su vieno vietos baro savininku. Susidarė įspūdis, kad Graikija jums suteikia progą pradėti naują laimingą gyvenimą. Mama ir dukra apsigyveno atskirai – kartu su mylimaisiais.

Tamsiaplaukis rudakis Jakas iš pradžių buvo labai dėmesingas, meilei netrukdė ir kalbos barjeras. Be to, Megan buvo labai naivi.

„Jis su manimi elgėsi tiesiog nuostabiai. Tikėjau juo besąlygiškai. Mylėjau jį, o jis – mane. Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Jis tikrai buvo labai žavingas vyras“, – rašoma knygoje.

Netrukus situacija kardinaliai pasikeitė. Jako nuotaikų kaita varė iš proto. Jis pradėjo pasakoti apie vėžiu sergančią motiną, sakyti, kad jam mirtinai reikia pinigų – gydymui. Megan jis kalbėjo apie svajonę su ja susilaukti vaikų, gyventi didžiuliame gražiame name. Bet tam esą reikia persikelti į Atėnus, kur pusbrolis jam pažadėjo gerą darbą. Megan sutiko kraustytis – motinos ir dukters keliai išsiskyrė.

Atėnuose prasidėjo tikrasis košmaras – mergina atsidūrė sąvadautojų rankose. Iš pradžių net nesuprato, kas vyksta. Kai Jakas jai įdavė kartotinę dėžutę ir paliepė nunešti ją vienam vyrui, ji pradėjo įtarti, kad vyksta negeri dalykai. „Prisimenu, kaip, lipdama laiptais, drebėjau – nujaučiau, kad kažkas blogai“, – teigia mergina.

Duris atidarė vyras, kuris ją palydėjo į nedidelį belangį kambarėlį, kuriame stovėjo viengulė lova. Prie lovos buvo pastatyta filmavimo kamera.

„Štai ir viskas. Jis... tiesiog... mane žagino, visais įmanomais būdais. Viską filmavo. Buvau tarsi suparalyžiuota, man buvo šokas“, – sunkiai žodžius renka Megan.

Po visko ant kruvinų paklodžių susigūžusiai paauglei vyras įbruko pluoštelį 50 eurų banknotų. Išeidama mergina suprato, kad dėžutėje, kurią atnešė, kaip paaiškėjo, savo pirmajam klientui, buvo prezervatyvai. Taip mergina prarado nekaltybę.

Žurnalistė paklausė merginos, ką, jeigu galėtų, patartų tai paauglei, kokia buvo pati.

„Net nežinau... Spruk, kvailele? Aš vis dar kaltinu save. Kovoju su šiuo jausmu. Labai ant savęs pykstu“, – teigia Megan.

Bet ji nepabėgo. Per dieną aptarnaudavo iki aštuonių klientų. Ir toliau mylėjo Jaką – dėl jo būtų padariusi bet ką. Vaikinas ją įtikino, kad prostitucija – vienintelis būdas užsidirbti pinigų ir likti kartu. Į bandymus atsisakyti tokio darbo, jis reaguodavo grasinimais nužudyti jos motiną. Galiausiai merginos pasitikėjimas savimi buvo galutinai palaužtas. Ji tapo visiškai priklausoma nuo Jako valios.

Kurį laiką mergina dirbo Italijos gatvėse („Buvo siaubinga – bijojau tiek kitų prostitučių, tiek klientų“). Galiausiai darbas persikėlė į pigiausius viešnamius, kur už grubią dviejų minučių sueitį ji gaudavo apie 20 eurų. „Pamenu, kad vyrai stovėdavo eilėje prie viešnamio. Iš viso buvo apie 10-15 kambarių. Jiems vis buvo maža. Jeigu aptarnaudavau 40-50 žmonių, jiems vis tiek nepakako“, – sako Megan.

Vieną vakarą jai teko aptarnauti 110 vyrų. Mergina sunkiai susirgo. Viešnamio savininkas, pamatęs, kaip siaubingai jaučiasi Megan, nusprendė užsidaryti anksčiau. „Aš galvojau, kad jis pasielgė žmogiškai – galite įsivaizduoti?“, – sako mergina, iliustruodama, kaip suluošinta buvo žmogiškumo sąvoka.

Knygoje mergina itin atvira. Ji šešis kartus sirgo sifiliu. Jeigu elgdavosi netinkamai, sulaukdavo griežtos bausmės. Kartą Jakas jai trenkė per veidą ir, įsitvėręs gomurio, valkiojo po visą butą. „Tokie dalykai dėdavosi nuolat. Dar dabar jaučiu kraujo skonį“, – atvirauja Megan.

Vieną dieną Jakas ją paliko, tiksliau perleido kitam sąvadautojui – Christophui, kuris ją nuolat tampė po įvairius viešnamius ir butus. Visą tą laiką jai buvo liepiama siuntinėti atvirukus motinai (kuri ir toliau gyveno Graikijoje) ir sakyti, kad dirba kavinėje ir yra labai patenkinta gyvenimu Atėnuose. Mergina sutiko taip elgtis, nes jautėsi bejėgė, be to, nenorėjo, kad mamai kiltų pavojus. Jautė siaubingą gėdą.

„Tie žmonės labai gudrūs. Noriu, kad visi suprastų, kad nėra paprasta tiesiog atsistoti ir išeiti. Turėjau taip pasielgti, bet to nepadariau, nes jutau psichologinį spaudimą. Tai tikrai galingas ginklas. Jie iš tavęs atima tapatybę, paverčia savo nuosavybe, daiktu, kurį galima kontroliuoti. Paverčia robotais – robotas labai tinkamas žodis“, – konstatuoja Megan.

Megan kelis kartus buvo įkliuvusi policijai, tačiau bijojo jiems pasakyti tiesą – baiminosi, kad jie bendradarbiauja su jos skriaudikais. „Mane kankino paranoja. Bijojau, kad mane nužudys“, – pripažįsta britė.

Galiausiai mergina palūžo psichologiškai, trims mėnesiams buvo uždaryta vienoje Graikijos ligoninėje. Atsiribojusi nuo išorinio pasaulio, ji pagaliau pradėjo jaustis pakankamai saugi, kad galėtų papasakoti, kas jai nutiko. Ligoninės personalas susisiekė su Megan motina, kuri apie dukters tragediją nieko nežinojo. Netrukus jos susitiko.

„Jaučiausi kaip zombis, nes buvau apsvaigusi nuo vaistų. Labai emocionali akimirka. Tenorėjau išeiti ir prisigerti, nes tikrai nenorėjau apie visa tai kalbėti“, – susitikimą su motina prisimena Megan.