Ekspozicija, pavadinta "Kitokie papuošalai: urban baroque", skirta drąsioms XXI amžiaus miesto moterims, norinčioms neatsilikti nuo laiko dvasios ir pabrėžti savo individualybę.

Apibūdinimas "Urban baroque", pasak parodos rengėjų, drabužių bei aksesuarų srityje jau tampa savotišku terminu. Tai stilius, naudojantis šiuolaikiškas technikas bei priemones, tačiau savo puošnumu, prabangumu, dekoratyvumu netikėtai susiejantis su baroku.

Parodos autorės - žinomos dizainerės Jurgita Januškevičiūtė-Žiugždienė ir Eglė Babilaitė-Sitas bei tekstilininkė Ieva Šlekytė-Gasiūnienė eksponuoja daiktus, persmelktus šiuolaikiškumu, įkvėptus miestietiško gyvenimo būdo, tačiau su barokinėmis pretenzijomis į dekoratyvumą, blizgesį, efektingumą.

Prabangūs, išskirtiniai, netradiciniai ir šiuolaikiški papuošalai gali būti suvokiami ir kaip drabužio priedas, ir kaip detalė, galinti papuošti ypatingą interjerą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją