„Gerbiami studentai, tikiu, kad esate veržlūs, energingi ir kultūringi, jau visiškai suaugę, subrendę ir atsakingi žmonės, todėl keletas iš jūsų (šioje vietoje turėtų būti jie įvardinti) neturėtų žeminti studento vardo.

Labai prašau, kilus agresijos, vėmimo ar myžimo priepuoliams, išsilieti ant manęs. Juk daug įspūdingiau yra „apšiktas“ dekanas negu akademijos patalpos ar sunaikinti kito studento darbai. Jus užjaučiantis VDA dekanas Č. Lukenskas“.

Tokį skelbimą šiomis dienomis galima išvysti pravėrus VDA duris.
Skelbimas VDA

Č. Lukenskas nenorėjo viešinti vidinių VDA dalykų ir papasakoti, kuo nusikalto studentai. Jų elgesį Č. Lukenskas įvertino kaip „chuliganizmą“ ir paaiškino savo idėją.

„Viešai pakabinau skelbimą kaip tam tikrą protesto akciją prieš nepadorų studentų elgesį. Gal tikėjausi kitokių reakcijų, tačiau Studentų atstovybės žmonės labai gražiai atsiprašė už elgesį“, – DELFI sakė Č. Lukenskas, iš atsiprašiusių studentų sulaukęs pačių kepto torto.

Č. Lukenskas sakė esąs performansų bei akcijų atlikėjas ir jam patinka ironizuojančios ar žinutes, keičiančias kitų žmonių elgesį, siunčiančios akcijos. „Mano komunikacijos priemonė yra pasiųsti žinutę, kad ji pasiektų pačius giliausius jausmus“, – aiškino dekanas.

Jis mano, kad žinutė tikslą pasiekė: iš skelbimą skaitančių studentų veidų matyti sumišimas, šypsniai. „Suprantate, labai nemalonu vaikščioti įsitempus. Juk būtų galima labai paprastai išgaudyti tuos, kurie ką nors pridarė, paskelbti jų pavardes, pačiu bukiausiu despotišku būdu juos nubausti. Šitomis priemonėmis tikrai nesinaudoju ir šioje vietoje galios nenaudoju“, – kalbėjo Č. Lukenskas, rodantis pavyzdį, kad galima prisiimti atsakomybę, kad ir kokia žiauri ji būtų.

VDA Studentų atstovybė taip pat neatskleidė, kas iššaukė tokią dekano reakciją.