Veterinarai ir aplinkos apsaugos specialistai teigia, jog dėl paslaptingo reiškinio jau sumažėjo miesto rupūžių populiacija, taip pat iškilo dar viena nemaloni problema - parkuose ir atvirose erdvėse išsimėčiusios varliagyvių kūnų dalys.

Liudininkai teigia, kad rupūžės išsipučia iki trigubai didesnio dydžio ir staigiai sprogsta, o jų viduriai išlekia kelis metrus į orą.

Gamtos apsaugos pareigūnas Werneris Smolnikas iš Hamburgo nurodė, kad per pastarąsias keturias dienas fantastikos filmą primenančiu būdu pastipo mažiausiai tūkstantis rupūžių.

"Tai yra visiška mįslė. Mums kyla daug idėjų, kurias mėginame tikrinti, bet šiuo metu neturime nė menkiausio supratimo, kuri iš jų yra teisinga", - sakė jis.

"Tai gali būti dėl nežinomo viruso ar grybelio, kuris užnuodijo vandenį, ar dėl apsauginių priemonių nuo agresyvių varnų, neseniai pasirodžiusių šiame mieste".

"Rupūžės pradeda pūstis, kol tampa panašios į teniso kamuoliukus, o tada staigiai sprogsta", - teigė jis.

"Nesu matęs nieko panašaus", - pridūrė veterinaras Otto Horstas.

"Tai tikras galvosūkis, - sutiko Janne Kloepper iš Hamburgo higienos ir aplinkos instituto. - Jei taip bus ir toliau, mieste greitai neliks nė vienos rupūžės".