Tačiau elitinės Norlando auklių mokyklos auklėtinėms tenka prisitaikyti prie dabartinių laikų, kuriuos vargu ar galima pavadinti lengvais.
Kaip rašo „The Daily Mail“, ši prestižinė mokykla dabartines savo auklėtines moko įgūdžių, kuriuos mes dažniau linkę sieti su Jamesu Bondu, o ne su Mary Poppins.

Nuo automobilio vairavimo įgūdžių, sprunkant nuo persekiotojų, iki kovos menų, stumiant vaiko vežimėlį – visa tai privalo išmokti naujos kartos auklės tam, kad apsaugotų turtingų ir gerai žinomų tėvų vaikus.

Naujojo ITV dokumentinio filmo komandai buvo suteikta išskirtinė galimybė atvykti į Somerseto grafystėje Bato mieste įsikūrusią auklių mokyklą bei sudalyvauti griežtuose čia vykstančiuose mokymuose.

Šių metų kovo mėn. Norlando auklių mokykla atsidūrė dėmesio centre, kai buvo pranešta, jog vieną iš šios mokyklos buvusių auklėtinių – 43-ejų Maria Teresa Turrion Borrallo – Kensingtono rūmai pasamdė prižiūrėti mažąjį princą George‘ą.

Tačiau M. T. Turrion Borralllo nėra vienintelė šios įstaigos auklėtinė, kuriai tenka garbė prižiūrėti karališkuosius vaikus: princesė Anne bei Jorko kunigaikštienė taip pat naudojasi buvusių Norlando mokyklos auklėtinių paslaugomis.

Seras Mickas Jaggeris bei buvusi jo žmona Jerry Hall taip pat samdė auklę iš Norlando, kuriai buvo patikėta jų dabar jau 30-ties dukros Lizzie ie 29-erių sūnaus Jameso priežiūra.

Dabar visi žiūrovai galės sužinoti, kuo gi ypatingos įžymybių vaikus prižiūrinčios auklės.

Naujajame dokumentiniame filme bus rodomos antruosius mokslo metus Norlando auklių mokykloje baigusios merginos. Viso mokslai šioje įstaigoje trunka trejus metus, o metų kaina čia siekia 13 tūkst. svarų (apie 57 tūkst. litų).

Čia besimokinančios merginos gauna ne tik tradicinių siuvimo bei sveikų vaikams skirtų patiekalų gaminimo įgūdžių, tačiau taip pat lanko sociologijos, psichologijos, vaiko sveikatos, istorijos bei literatūros pamokas.

Tačiau yra ir labiau pašalinių dėmesį traukiančių dalykų, kurių šioje mokykloje išmoksta būsimos auklės.

Čia jos mokomos Taikvondo kovos subtilybių – jos privalo mokėti apsiginti nuo galimų pagrobėjų.

Kovos menų instruktoriai moko merginas pasipriešinti užpuolikui nepaleidžiant vaiko vežimėlio iš rankų. Taip pat merginos mokomos savigynos pagrindų, pavyzdžiui, einant naktį raktus panaudoti kaip savigynos priemonę.

Norlando mokyklos auklėtinės taip pat mokomos vairavimo ekstremaliomis sąlygomis subtilybių.

Jos privalo išmokti važiuoti dideliu greičiu bet kokiomis oro sąlygomis, sugebėti važiuoti slidžiais keliais, neprarasdamos automobilio kontrolės, bei mokėti prasiveržti pro užtvertus kelius.

Šią mokyklą baigusios merginos privalo mokėti suteikti pirmąją pagalbą bei sugebėti iš vandens ištraukti skęstantį vaiką.

Norlando auklių mokyklos vadovė Liz Hunt patikino, kad dėl vis augančių pasiturinčių tėvų reikalavimų, šie įgūdžiai būtini kiekvienai elitinei auklei.

„Auklę samdantys tėvai nori būti tikri, kad jų vaikas bus apsaugotas. Žinoma, tikimės, kad šių įgūdžių panaudoti neteks, tačiau geriau apsidrausti nei vėliau gailėtis“, - patikino L. Hunt.

„Be jokios abejonės, auklės taip pat privalo turėti ir visus tradicinius įgūdžius, tačiau mūsų mokyklos auklėtinės moka tai, ko Mary Poppins neabejotinai joms pavydėtų“, - juokavo ji.

„Tai, jog mokausi Norlando auklių mokykloje, mano draugams kelia šypseną. Mano dėvima uniforma jiems atrodo linksma. Būdamos mokykloje plaukus rišame į kuodą bei privalome atitikti tam tikrą standartą“, - pasakojo 20-metė Norando auklėtinė Georgie Buntine.

„Tikiuosi, kad man niekada neprireiks panaudoti savigynos įgūdžių, tačiau džiaugiuosi žinodama, kad prireikus galėsiu savimi pasirūpinti“, - patikino mergina.