"Bus imtasi griežtų veiksmų prieš tas, kurios savo elgesiu ir apranga drums saugumą bei moralinę tvarką", - tokius policijos vado žodžius cituoja laikraštis.

Pasak jo, maždaug trečdalis policijos gaunamų skundų būna dėl atvejų, kai moterys tinkamai neprisidengia veido ir iš po šydo kyšo jų plaukai, bei dėl "netinkamo" jaunimo "elgesio".

Tą patį perspėjimą Irano policija išleidžia kiekvienais metais artėjant vasarai ir pradeda patruliuoti jaunimo susibūrimų vietose.

M.Talaie pirmtakas generolas Mohammadas Bagheras Ghalibafas (Mohamadas Bageras Galibafas), kuris atsistatydino iš pareigų, nes kandidatuoja birželio 17 dieną rengiamuose prezidento rinkimuose, pernai pareiškė, kad moterys Teherano gatvėse elgiasi tarsi "supermanekenės".

Visos moterys Irane turi dėvėti šalį ir tradicinę čadrą - visą kūną nuo galvos iki kojų dengiantį apdarą, arba konservatyvų apsiaustą, slepiantį figūrą ir plaukus nuo vyrų akių.

Tačiau jaunieji iraniečiai elgiasi vis laisviau ir laisviau.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją