Apie pusantro šimto Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių Vokietijoje vykstančių NATO pratybų „Jungtinis ryžtas 14-04“ metu balsavo išankstiniuose rinkimuose. Kariai savo pilietinę pareigą atliko mūšio pozicijose per pasirengimą puolimo operacijai.

Nuotoliniu būdu išankstiniuose rinkimuose taip pat balsuoja ir kiti tarptautinių operacijų rajonuose dislokuoti Lietuvos kariai.

Lietuvos kariuomenė bendradarbiauja su Vyriausiąja rinkimų komisija ir organizuoja balsavimo biuletenių siuntimą į tarptautinių operacijų rajonus ir jų grąžinimą į Lietuvą. Parskraidinti į Lietuvą karių balsavimo biuleteniai užklijuotuose vokuose bus perduoti Vyriausiajai rinkimų komisijai ir pridėti prie kitų Lietuvos piliečių balsų.

Įstatymas numato, kad rinkėjai, atliekantys tikrąją karo tarnybą, valstybės tarnybą ar dirbantys pagal darbo sutartis tarptautinėse karinėse operacijose užsienyje, turi teisę balsuoti užsienyje esančiuose kariniuose vienetuose.

Atsižvelgdamas į tarptautinėje operacijoje tarnaujančių karių rotacijas ir tai, kad dalis karių negalės pareikšti savo valios rinkimų dieną, Lietuvos kariuomenės Jungtinis štabas organizuoja balsavimą paštu.

Šiuo metu Lietuva yra dislokavusi apie 100 karių dviejuose žemynuose: Azijoje - Afganistane, Turkijoje ir Afrikoje - Malyje ir Centrinės Afrikos Respublikoje. Po karininką Lietuva taip pat yra skyrusi ES karinei jūrų operacijai „Atalanta“ prie Somalio krantų ir ES karinei operacijai Centrinės Afrikos Respublikoje.