Balsuoti iš anksto į Vilniaus miesto savivaldybę trečiadienį atvyko ir Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, kuris kartu su rinkimais į Europos Parlamentą tikisi gauti ne tik kelialapį į Briuselį, bet ir teisinę neliečiamybę.

Teisinė neliečiamybė sustabdys Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos nagrinėjimą Apeliaciniame teisme. Žemesnės instancijos teismas yra priėmęs apkaltinamąjį nuosprendį.

Balsuoti V. Uspaskichas atvyko vėluodamas visu pusvalandžiu nei pranešė Darbo partijos sekretoriatas: „Kažkokios problemos su mašina“, - aiškino „darbiečių“ deleguotas Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus.

„Labai norėjom, kad antrame ture būtų mūsų kandidatas, tada būtume laimėję. O dabar viskas priklausys nuo aktyvumo: jeigu bus kokie 55 proc. aktyvumas, tai laimės Zigmantas Balčytis, jeigu bus mažiau – tai laimės Dalia Grybauskaitė“, - svarstė V. Uspaskichas.

Klausiamas, kaip vertina abiejų kandidatų pastangas prieš antrąjį rinkimų turą, V. Uspaskichas sakė, kad jam rinkimai šiais metais panašūs į laidotuves.

„Nebuvo tokių aštrių diskusijų, nebuvo iškelta naujų idėjų, nebuvo kaip Vakaruose, Amerikoje, Europos Sąjungoje, kur susikala du rimti kandidatai, kad žmonėms būtų įdomu stebėti ir priimti savo sprendimą, kad būtų pažadinti tie, kurie neina balsuoti. Štai ko trūko mūsų rinkimų kampanijai. Kitas dalykas, tikrai reikia keisti rinkimų kampanijų, kad nevyktų viskas kaip laidojimo procedūrą. O tai visiškai panašu, nieko nauja. Sako, reikia palaidoti vieną kandidatą, išrinkti kitą. Šventę reikia padaryti žmonėms, padaryti, kad žmonės su džiaugsmu eitų, paskui jaudintųsi, stebėtų rinkimų naktį, kaip vyksta tie dalykai, ar jų kandidatas laimėjo. Va, šito trūksta“, - aiškino V. Uspaskichas.

Politikas atvirai teigė balsavęs už socialdemokratų kandidatą.

DELFI primena, kad antrajame prezidento rinkimų ture dėl prezidento posto susikaus dabartinė prezidentė D. Grybauskaitė ir socialdemokratų kandidatas Z. Balčytis. Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas į antrą turą nepateko, liko trečias.

Kartu su prezidento rinkimų antruoju turu vyks ir Europos Parlamento rinkimai. Lietuva į Europos Parlamentą išsiųs 11 parlamentarų. Europos Parlamento nario mandato siekia ir V. Uspaskichas.