Pusę dešimtos į Vilniaus savivaldybę balsuoti atvykusią L. Graužinienę bučiniu apdovanojo sostinės vicemeras Jonas Pinskus.

„Aš balsavau už naują prezidentą“, – išėjusi iš balsavimo kabinos, žurnalistams sakė Seimo pirmininkė. Jos teigimu, penkerių metų kadencija baigėsi ir Lietuvos žmonės turi dar kartą apsispręsti ir naujai kadencijai išrinkti naują prezidentą.

L. Graužinienės manymu, šiuose rinkimuose nebus apsieita be antrojo rinkimų turo.

„Aš esu įsitikinusi, kad taip, nes jeigu antrus rinkimus išrinktume iš pirmo rinkimų turo, tokiu atveju suabejočiau demokratija Lietuvoje. Man teko prieš penkerius metus būti rinkiminės prezidentinės kampanijos dalyve, tai yra specifiniai rinkimai, todėl turėčiau sau tokių abejonių“, – kodėl abejoja demokratija Lietuvoje, plačiau nedetalizavo L. Graužinienė.

Nenorėdama agituoti, L. Graužinienė neprognozavo, kad iškops į antrą rinkimų turą, jei tokio prireiks, bet sakė tikinti, kad tai bus Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas. L. Graužinienė prognozuoja, kad šįmet rinkimų aktyvumas bus šiek tiek mažesnis nei prieš penkerius metus.

Seimo pirmininkė iš anksto balsavo, nes sekmadienį dalyvaus Seimo renginyje – dviračių žygyje į Europos parką.

DELFI primena, kad Lietuvoje trečiadienį prasideda išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose.

Balsuoti iš anksto gali rinkėjai, kurie rinkimų dieną negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę. Balsavimas iš anksto vyks trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 8 iki 20 valandos savivaldybių pastatuose.

Lietuvoje sekmadienį vyksiančiuose prezidento rinkimuose varžosi septyni kandidatai: socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis, antros kadencijos siekianti šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, Darbo partijos atstovas parlamentaras Artūras Paulauskas, parlamentaras Naglis Puteikis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Ignalinos meras Bronis Ropė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.