Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įregistravo partijos Tvarka ir teisingumas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos žaliųjų partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Tautininkų sąjungos, Liberalų sąjūdžio, Liberalų ir centro sąjungos kandidatų sąrašus rinkimams į Europos Parlamentą (EP). Į EP bandys patekti ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija Valdemaro Tomaševskio blokas - VRK rinkimams į EP registravo ir jungtinį šių partijų kandidatų sąrašą.

VRK atsisakė registruoti Lietuvos liaudies partijos kandidatų sąrašą rinkimams į EP, nes po parašų patikrinimo nebeliko įstatyme nustatyto 10 tūkst. rinkėjų parašų

Rinkimai į EP vyks gegužės 25-ąją, jie gali sutapti su antruoju Prezidento rinkimų turu.

VRK iš viso registruota 16 savarankiškų rinkimų į EP politinės kampanijos dalyvių: 14 partijų ir 2 visuomeniniai komitetai, tačiau parašų rinkimų lapus dalyvauti EP rinkimuose įteikė 12 partijų. Kad partija ar rinkimų komitetas galėtų dalyvauti rinkimuose į EP, jos sąrašus turėjo paremti bent 10 tūkst. rinkėjų.

Parašų, be Lietuvos liaudies partijos, nesurinko politinė partija "Drąsos kelias" - dingusios parlamentarės Neringos Venckienės vadovaujamą partiją palaikė 5346 piliečiai. Į EP rinkimų traukinį įšokti nepavyko ir B visuomeniniam rinkimų komitetui, Socialistiniam liaudies frontui.