Ketvirtadienį Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) apsilankyti ketina Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Tautininkų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, Lietuvos liaudies partija, Socialistinis liaudies frontas.

VRK parašus pateikė Liberalų ir centro sąjunga - 24 893, iš jų 531 surinkti elektroniniu būdu; Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis - 25 212, iš jų - 3 107 elektroniniu būdu; partija Tvarka ir teisingumas - 23 489, iš jų - 252 elektroniniu būdu; Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - 22 313, iš jų - 2 631 elektroniniu būdu.

Praėjusią savaitę parašus yra pateikusios Darbo partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija, politinė partija Rusų aljansas. Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatų sąrašą VRK jau įregistravo.

Rinkimuose į EP norinčių dalyvauti partijų ir rinkimų komitetų sąrašus turi paremti bent 10 tūkst. rinkėjų.

Jau dabar aišku, kad parašų nesurinko politinė partija "Drąsos kelias" - dingusios parlamentarės Neringos Venckienės vadovaujamą partiją palaikė 5346 piliečiai, iš kurių- 363 surinkti elektroniniu būdu. Į EP rinkimų traukinį įšokti nepavyko ir B visuomeniniam rinkimų komitetui.

Rinkimai į EP vyks gegužės 25-ąją, jie gali sutapti su antruoju Prezidento rinkimų turu.

VRK registruota 16 savarankiškų rinkimų į EP politinės kampanijos dalyvių: 14 partijų ir 2 visuomeniniai komitetai.