Nuoširdžiame laiške, kuris pradedamas žodžiais „Brangus tėveli“, aukščiausiuose Honkongo visuomenės sluoksniuose gerai žinoma Gigi Chao prašo tėvo Cecilio elgtis su jos partnere Sean Eav kaip su „normaliu, oriu žmogumi“.

Teigiama, kad moterys kartu yra jau devynerius metus, o 2012-aisiais Prancūzijoje susituokė.

„Žinau, jog tau sunku suvokti, kaip aš galiu jausti romantiškus jausmus moteriai; turbūt aš ir pati negaliu to paaiškinti. Tai tiesiog nutinka, ramiai ir švelniai“, – rašo Gigi laiške, kurį trečiadienį paskelbė laikraštis „South China Morning Post“.

Vėliau laiškas pasirodė ir kitose Honkongo žiniasklaidos priemonėse.

Šį laišką moteris paskelbė po to, kai 77 metų Cecilis Chao, atsisakantis pripažinti, kad jo dukra yra lesbietė, praėjusią savaitę padvigubino „vestuvinę dovaną“ bet kuriam vyrui, kuris sugebės laimėti Gigi širdį.

Prieš dvejus metus siūlęs 500 mln. Honkongo dolerių „atlygį“, dabar verslo magnatas pasirengęs tam reikalui skirti 1 mlrd. Honkongo dolerių (130 mln. JAV dolerių).

Kai prieš dvejus metus žinia apie neįprastą kraitį nuvilnijo per tarptautinę žiniasklaidą, Cecilis Chao buvo užtvindytas pasiūlymais vesti jo homoseksualią dukterį – skelbiama, kad tokį norą pareiškė apie 20 tūkst. kandidatų.

Laiške tėvui 33 metų Gigi rašo, kad atleido jam, nes jis linki jai tik gera.

Ji prisiima atsakomybę už tai, kad „klaidinga“ leido tėvui manyti, kad ji turi kitokią pasirinkimo galimybę.

„Atsiprašau už tai, kad suklaidinau tave, leisdama manyti, kad palaikau lesbietiškus santykius tik todėl, kad Honkonge trūksta gerų, tinkamų vyrų. Yra daugybė gerų vyrų, tiesiog jie – ne man“, – rašo ji.

Liūdname laiške tėvui Gigi pasakoja, kokia ji nusiminusi dėl to, kad jis negali dalyvauti jos gyvenime.

„Man gaila, kad tu nė neįsivaizduoji, kokia esu laiminga gyvendama taip, kaip gyvenu, gaila, kad yra mano gyvenimo aspektų, kuriais mes negalime dalytis“, – rašo ji.

Cecilis Chao, kuriam priklauso nekilnojamojo turto vystymo kompanija „Cheuk Nang“, yra gerai žinomas Honkongo visuomenėje ir nuolat pasirodo viešuose renginiuose lydimas savo jaunos draugės.

Teigiama, jog kartą jis buvo pareiškęs, kad turėjo intymių santykių su 10-čia tūkst. moterų.

Buvo pranešta, kad britų komikas ir kino kūrėjas Sacha Baronas Cohenas kuria filmą, paremtą šia istorija.