2005 kovo 26. Šeštadienis. Fotomenininkai.

Kalbasi keli fotomeninkai ir panašūs į juos:
- Aurimai, o aš menininkas ar ne?
- Tai kad tu mašinas fotografuoji...
- Tai ne? – įdomauja.
- Jo, labai, - ironiškai atkerta.
- Bet aš ir pats žinau, kad nesu menininkas...
- Kodėl?
- Matai, skirtingai nuo jūsų, aš už tas nuotraukas ir pinigus gaunu...

2005 kovo 27. Sekmadienis. Tėvelis.

Vėlų Velykų vakarą du forsai laukia maršrutkės miesto centre.
- Tai uždaryk mane, tėveli, pirtyje... – užbliovė pirmas.
Antras kumšteli į šoną:
- Durniau ,tylėk, nedainuok - rajone grįžę padainuosim.

2005 kovo 28. Pirmadienis. KGB auka.

Kai nepraktikuojantys Lietuvos katalikai per šventas Velykas sėdo prie pusryčių stalo, seime tęsėsi bado akcija – Gražulis, pareiškęs badausiąs tol, kol neatsistatydins KGB rezervistai, šventes sutiko be kiaušinių.

Nuo kovo 22-os badaujantis parlamentaras neatsiliepė ir į bičiulių seimo narių raginimus bent per Velykas nutraukti savo didvyrišką kovą prieš politinę dviveidystę ir neteisingumą. Per šventes ketinęs apsilankyti bažnyčioje, politikas teigė likusį laiką praleisiąs rašydamas straipsnius.

Įdomu, kada Gražulis susiprotės, jog badas – lengviausia priemonė atsikratyti paties Gražulio. Atrodo, viskas labai paprasta: kol rezervistai trina rankas, maisto atsisakąs politikas realiai rizikuoja tapti pirmąją XXI amžiaus jau nebeegzistuojančios KGB sistemos auka.

2005 kovo 29. Antradienis. Reklama.

Nacionalinio Eurovizijos konkurso nugalėtoja Laura jau priprato prie žiniasklaidos dėmesio ir nuolatinių pamokymų, ką ir kaip jai reikėtų daryti. TV3 laidoje „Kyškis“ pademonstravusi savo išsilavinimo properšas, dainininkė apsinuoginusi pozavo populiariam vyrų žurnalui. Sakė, fotosesijoje jai labai patiko; sužinoję, kad čia apsilankys Eurovizijos konkursui besiruošianti atlikėja, fotografo vaikai išsirikiavę laukė Lauros autografų...

„Reklama jai nepakenks“ – girdžiu aplinkui sakant žmones.
„Reklama jai nepadės“ – įkandin atsakau aš ir tyliai panosėj niūniuoju apie nebūtą Lino ir Simonos meilę.

2005 kovo 30. Trečiadienis. Bosnija - Lietuva.

Bosnija – Lietuva. Liko trys minutės atsilaikyti.
- Aš dar dviejų įvarčių laukiu, - sako optimistas.
- Tu geriau dviejų laiškų lauk: vieno nuo kompartijos su pavėluotu velykiniu sveikinimu, kito nuo karinio komisariato – daugiau šansų bus...

2005 kovo 31. Ketvirtadienis. FK LRV.

Jei vyriausybė būtų UAB‘as – ji bankrutuotų per šimtą dienų. Jei Lietuvos laisvosios rinkos institutas būtų vyriausybė, per šimtą dienų ji atsistatydintų. O jei vyriausybė žaistų futbolą, kaži, ji patektų tarp čempionato prizininkų?

Komandos kapitonas – Algirdas Mykolas Brazauskas. Veteranas karjerą pradėjo FK Kompartija, meistriškumu stebino žaisdamas LKP ir LDDP. Šio neeilinių sugebėjimų žaidėjo patirtis – stabilaus FK Vyriausybė žaidimo garantas. Gaila, jog grakštusis saugas skaičiuoja paskutiniuosius metus ir svajoja iš aikštės pasitraukti nenugalėtas. Kas jo vietą užims LSDP komandoje – kol kas nežinia.

Žaidimo organizatorius rytuose (dešiniajame flange) – Viktor Uspaskich. Vyriausybėje žaidžia legionieriaus statusu (Lietuvos klubai dažnai prisiperka abejotinos kokybės žaidėjų iš kaimyninių šalių). Dar pakankamai jaunas, tačiau jaučia, jog komanda visų galimybių neišnaudoja. Tai ir lemia dažnus konfliktus dėl Vyriausybės žaidimo krypties. Kairiame flange į vakarus kamuolius tempia Antanas Valionis. Labai nemėgsta abejotinus kokybės žaidėjų iš Rusijos, todėl pasitaikius pirmai progai siunčia juos visus namo. Apie žaidimą KGB Rezervo jaunimo komandoje beveik nešneka.

Gintaras Furmanavičius – lietuviškos futbolo mokyklos produktas. Vyriausybės klube puikiai realizuoja įgūdžius, įgytus žaidžiant už EBSW.

Gintautas Bužinskas ir Remigijus Motuzas – komandos puolėjai. Abu vienodai nerezultatyvūs, abu nepatyrę - dėl to dažnai atsiduria politinėje nuošalėje.

Gynėjas Gediminas Kirkilas – aukštosios partinės futbolo mokyklos absolventas. Dažnai rūko pypkę, todėl sportinę formą palaikyti sunku. Kalbama, jog dėl artimų santykių su kapitonu, pateko į pagrindinę komandos sudėtį.

Zigmantas Balčytis – ilgametis klubo gynėjas. Patikimas, savas ir lojalus.

Vladimiras Prudnikovas – centro gynėjas. Dėl grėsmingos bandito išvaizdos ir kultūros stokos, perkeltas į aikštės gilumą – kad rusiškais keiksmais nešiurpintų žiūrovų.

Žilvinas Padaiga – dūšia be vietos. Dažnai žada pakelti algas. Įvarčių nemuša, bet vėlgi, žada...

Vartuose patikimai stovi specialistas Algirdas Butkevičius. Praleido įvarčius už kelių mokestį ir šiaip, solidarumą.

Kazimiera Danutė Prunskienė – komandos felčerė. Vilija Blinkevičiūtė – palaikymo komandos dalis. Abi jos ne mažiau svarbios už tikruosius klubo žaidėjus.

Ir nors komandos žaidimas džiugina ne visus, ji sėkmingai atlaikė daugiau nei šimtą dienų. Kaži, kiek atlaikytų LLRI futbolo klubas? Jei būtų Brazausko valia, per šimtą dienų jis sužlugtų. Ne tik jis, bet ir visa laisva rinka.

2005 balandžio 1. Penktadienis. Skelbimas.

Parduodu Temidę: užrištomis akimis, surištomis rankomis. Kardas nulaužtas, svarstyklės sveria, bet su paklaida. Už priemoka pridedu knygą ir gyvatę. Prastos būklės, bet naudojimui tinkama. Noriu nebrangiai – dėl kainos susitarsim. Veiksmas Vilniuje. Skambinti iki pietų į miesto savivaldybę, po pietų - į Rubikon Group. Kviesti Artūrą.

Gal kas kokią gerą partiją žino? - miksysm@takas.lt