„Pas mus tikrai labai stiprūs šalčiai. Vakar per žinias pranešė, kad pas mus buvo šalčiau nei Pietų ašigalyje! Nedirbo mokyklos, kitos švietimo įstaigos“, - interviu DELFI pasakojo O. Ševekaitė.

Jos teigimu, vakar, sausio 7 dieną, termometro stulpelis krito iki -35 laipsnių, tačiau dėl vėjo jutiminė temperatūra buvo -45 Celsijaus.

„Daugumai neužsivedė mašinos. Apskritai, gatvėje – labai pavojinga“, - sakė 35 metų moteris, dirbanti medicinos sektoriuje.

Lietuvė pasakoja, kad snigti pradėjo dar per Kalėdas, todėl didžiąją dalį švenčių teko praleisti namuose.

„Mes su šeima pasislėpėme namuose, visi bandėme sušilti. Tačiau žiema nepasiduoda. Nuo balkono nukarę varvekliai kaip požeminiuose urvuose! Deja, vakar teko išeiti iš namų, tačiau patraukėme tiesiai į darbą! Laimei, automobiliai užsivedė. Vėjas jau buvo silpnesnis, tai ir džiaugiamės – šiltumėlis“, - juokauja Oksana.

„Visas šitas snygis ir šaltis, galų gale, traukiasi link Niujorko, kur jį pavadino Herkulesu. Čia kaip pas Bulgakovą: „Pacientas gyvas, bet vos vos“... Taip ir mes“, - nelinksmai atsidūsta Oksana.

Sniego audra nusinešė devynias gyvybes

Neįprastai šaltas oras JAV įsivyravo gruodžio pabaigoje. Kai kuriose valstijose oro temperatūra krito 11-20 laipsnių žemiau normos, o kai kuriose vietose pasiekė -40 laipsnių Celsijaus.

Kaip pranešama, šiaurės rytinę ir vidurio vakarų šalies dalį apėmusi sniego audra pareikalavo devynių gyvybių. Žuvo žmonės sniegu užklotose Kentukio, Ilinojaus, Indianos, Niujorko ir Mičigano valstijose.

Daugelyje valstijų šaltį lydi intensyvus snygis, todėl vietos valdžia prašo žmonių be reikalo neiti į lauką.

Dėl JAV apėmusios sniego audros atšaukta daugiau nei keturi tūkstančiai lėktuvų reisų.

Kol į Lietuvą žiema ateiti nesuskumba, o žibučių ar grybų rasti miške paprasčiau nei sniego, dalį Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) paralyžiavo speigas. Šiuo metu svečiuojatės ar gyvenate JAV? Pasidalinkite nuotraukomis ir įspūdžiais apie šalyje tvyrančius šalčius! Papasakokite, ar dėl jų susidūrėte su kokiais nors sunkumais, ar tinkamai pasiruošėte tokiai šaltai žiemai. Laukiame Jūsų laiškų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „JAV”