Iš viso Didžiojoje Britanijoje nuo chlamidijų, gonorėjos, herpeso ir kitų ligų buvo gydomi 5386 vaikai, nesulaukę leistino 16 metų amžiaus, kai galima turėti lytinių santykių, rašo dailymail.co.uk.

Per dešimtmetį LPL sergančių vaikų skaičius išaugo daugiau kaip dvigubai – 2003 metais jų buvo tik 2 474.

2012 metais LPL buvo nustatytos 90 vaikų, kuriems buvo 12 metų ar net mažiau, rodo svetainei „MailOnline“ paviešinti duomenys.

Medikai būgštauja, kad šie skaičiai gali būti tik ledkalnio viršūnė, nes daugybė paauglių drovisi kreiptis į gydytojus dėl „nepatogios problemos“.

Kiti vaikai gali net nežinoti sergą tokiomis ligomis, nes kai kurios iš jų, pavyzdžiui, chlamidiozė, galinti baigtis nevaisingumu, dažnai neturi jokių simptomų.

Labdaros organizacijos tvirtina, kad lengva prieiga prie pornografijos svetainių reiškia, jog tūkstančiai moksleivių dar net nesulaukę paauglystės metų lytinį švietimą gauna internete.

Per pastaruosius trejus metus LPL buvo diagnozuotos 16 707 vaikams, neturintiems 16 metų.

Tai reiškia, kad kiekvieną dieną LPL nustatomos 15 vaikų.

Ekspertai tvirtina, kad daugelis jaunesnių kaip 13 metų vaikų, kurie buvo gydomi nuo lytinių infekcijų, veikiau buvo tapę seksualinio smurto aukomis, o ne gyveno aktyvų seksualinį gyvenimą.

Iš 90 vaikų, jaunesnių kaip 13 metų, kuriems praėjusiais metais buvo diagnozuotos LPL, 44 sirgo chlamidioze, 32 – genitalinėmis karpomis, o nedidelis neskelbiamas skaičius buvo apsikrėtę gonorėja ir herpesu.

Per pastaruosius trejus metus 87 proc. visų vaikų, apsikrėtusių LPL, sudarė mergaitės.

Žvelgiat bendrai, 2011 metais nuo LPL buvo gydomi 5354 vaikai iki 16 metų, o 2010 metais – 5 967 vaikai.

Nors per pastaruosius metus tokių jaunųjų pacientų skaičius šiek tiek sumažėjo, kritikai mano, kad taip yra dėlto, jog vaikai nesiryžta kreiptis pagalbos, jei įtaria apsikrėtę LPL.