„Įrengus ir teismo darbui pritaikius iki šio nenaudotas pastate esančias patalpas, į jas bus perkelta dalis teismo darbuotojų. Tai planuojame padaryti jau kitų metų sausį. Tuo tarpu atlaisvintuose kabinetuose  bus įrengtos net šešios papildomos teismo posėdžių salės, kuriose bus nagrinėjamos civilinės ir administracinių teisės pažeidimų bylos”, – NTA pranešime spaudai cituojama Alytaus rajono apylinkės teismo pirmininkė Irmutė Kliučinskienė.
 
Nuo šiol teismo posėdžiai vyks komfortabiliau, proceso dalyviams bus užtikrintos geresnės sąlygos, nebereikės posėdžiauti teisėjų kabinetuose. Renovavimo metu taip pat teisme sutvarkyti sanitariniai mazgai, pastato pirmame ir antrame aukštuose įrengta elektroninė praėjimo kontrolės sistema, atskirsianti tarnybines patalpas nuo bendro naudojimo patalpų. Suremontavus teismo pastatą, Alytuje, Dariaus ir Girėno g. 17, archyve sumontuoti mobilieji stelažai.
 
„Įvykdžius remonto darbus, pagerinta ne tik teismo lankytojų aptarnavimo ir dirbančiųjų darbo sąlygų kokybė, bet ir sudarytos sąlygos teisme įsteigti vieno langelio aptarnavimo principą, kas iki šiol teismo darbo sąlygomis, buvo neįgyvendinama“, – apie rekonstrukcijos naudą kalba I. Kliučinskienė.
 
Alytaus rajono apylinkės teismo patalpų, esančių pastato antstate, įrengimo darbams panaudota 1,194 mln. Lt. Šiuo metu teisme dirba 55 darbuotojai (su aptarnaujančiu personalu), iš jų 13 teisėjų.
 
„Renovacijos ir remonto reikalauja ne vienas mūsų šalies teismo pastatas. Tačiau su teismų sistemai skiriamu finansavimu būtinus darbus įmanoma būtų atlikti mažiausiai per 16 metų. Šiuo metu jau pradedame vykdyti Šiaulių apygardos teismo pastato rekonstrukciją, organizuojame Ukmergės rajono apylinkės teismo pastato projektavimo darbus. 2016 m. numatyta Vilniaus rajono apylinkės teismo pastato statyba, Kauno apylinkės ir Klaipėdos apygardos teismų rekonstrukcija“, – pažymėjo NTA vadovė Reda Molienė.
 
„Taikant viešojo ir privataus sektorių partnerystės būdą, šiuo metu pradedamos Vilniaus teismų rūmų infrastruktūros sukūrimo ir priežiūros paslaugų pirkimo procedūros. Taikant šį būdą 2014 m. planuojama pradėti ir Panevėžio mieste esančių teismų rūmų statybos projekto įgyvendinimo procedūras”, – sakė R. Molienė.