Pagal „QS Best Student Cities“ 2013-2014 metų tyrimą, kurį atliko tie patys aukštojo mokslo specialistai, kurie leidžia populiarųjų leidinį „QS World University Rankings“, Paryžius jau antrus metus iš eilės lieka geriausiu studentų miestu ir dviem taškais lenkia Didžiosios Britanijos sostinę.

„Dėl mažų mokesčių už mokslą Paryžius lieka labai patraukli vieta studijoms vietiniams ir užsienio studentams“, – sakė „QS“ tyrimų vadovas Benas Sowteris.

„Dėl Paryžiaus (mokslo) institucijų užimamos vietos QS reitinguose, jų absolventų įsidarbinimo galimybių ir geros gyvenimo kokybės ši sostinė dar kartą tapo pasaulio geriausiu studentų miestu“, – nurodė jis.

Miestai yra vertinami pagal 14 kriterijų, tarp kurių yra ir universitetų reitingai, studentų sudėtis, gyvenimo kokybė ir kaina.

Tačiau imant studentų sudėtį atskirai, Londonas lenkia Paryžių.

Trečioje vietoje lentelėje lieka Singapūras, po jo seka Sidnėjus, Melburnas, Ciurichas, Honkongas, Bostonas, Monrealis ir Miunchenas.

Į geidžiamiausių tarp studentų miestų 50-tuką taip pat patenka Oslas, Oklandas ir Praha.

Paryžiaus aukštąsias mokyklas baigę absolventai yra populiarūs tarp darbdavių visame kontinente, nurodo tyrimo autoriai. Pasak jų, Paryžiaus elitinius universitetus baigė kai kurie „svarbiausi filosofai, teoretikai, mokslininkai ir matematikai per pastaruosius 100 metų“, juose atsirado ryškių literatūros, kino ir meno judėjimų.

„Paryžiuje studentai dažnai gali bendrauti su pažangiausiais akademinio pasaulio atstovais, džiaugtis mažomis grupėmis, intensyviu mokymusi ir mažu mokesčiu. Paryžius dažnai yra minimas tarp geriausiai gyventi tinkamų miestų Europoje, gyvenimo kokybė jame taip pat gerai vertinama“, – sako tyrimo autoriai.