Siūlomu įstatymo projektu siekiama sudaryti lygias galimybes visų studijų formų studentams būti apdraustiems privalomuoju sveikatos draudimu.

V.Boreikienė siūlo, kad sveikatos draudimu būtų apdrausti vakare ar neakivaizdžiai studijuojantys ir nedirbantys studentai.

"Esama patirtis rodo, jog bendrojo lavinimo mokyklas baigę moksleiviai, kuriems nepavyksta įstoti į dieninės formos studijas, kaip alternatyvą renkasi vakarinę ar neakivaizdinę studijų formas. Čia studijuojantys taip pat įgyja išsilavinimą, kuris yra būtina tolimesnio visaverčio gyvenimo sąlyga. Atsižvelgiant į tai, būtina skatinti bei remti tokiomis formomis studijuojančius asmenis bei užtikrinti jiems prieinamas sveikatos priežiūros paslaugas", - teigia V.Boreikienė.

Dabartinis įstatyminis reglamentavimas nenumato šių asmenų sveikatos draudimo valstybės lėšomis tuo atveju kai jie nedirba ar dėl kitų priežasčių sveikatos draudimo įmokų nemoka patys arba jos nėra mokamos už juos. V. Boreikienės nuomone, tai diskriminuoja juos dieninės studijų formos studentų atžvilgiu.

Šiuo metu Sveikatos draudimo įstatyme numatyta, kad sveikatos draudimu valstybės lėšomis draudžiami tik bendrojo lavinimo, profesinių, aukštesniųjų ir aukštųjų mokyklų dieninių skyrių moksleiviai ir studentai, taip pat nuolat Lietuvos Respublikoje gyvenantys asmenys, studijuojantys Europos Sąjungos valstybių aukštųjų mokyklų dieniniuose skyriuose.

Liberalcentristės idėjoms pritarė ir Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba. Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė teigė, kad "siekiant skatinti ir remti Lietuvos gyventojų suinteresuotumą mokytis, studijuoti, įgyti profesinių žinių ar kelti kvalifikaciją, tikslinga svarstyti tokias Sveikatos draudimo įstatymo pataisas".