Abdul Salamas Zaeefas užsiminė, kad anksčiau šį mėnesį paskelbtas O.bin Ladenui priskiriamas pareiškimas, esą jis turi branduolinių ginklų, buvo sufabrikuotas sąmokslininkų.

"Nei Osama, nei Talibanas tokių ginklų neturi", - sakė A.Zaeefas žurnalistams per Ramadano proga surengtą vakarienę Rytų Pakistano Lahoro mieste.

"Jeigu būtume juos turėję, nelaukdami būtume panaudoję prieš priešus, kurie užpuolė mūsų žmones ir įvykdė tokio masto sugriovimus", - sakė A.Zaeefas.

"Mes net neturime modernios ginkluotės, tad ką jau kalbėti apie masinio naikinimo ginklus", - sakė buvęs Talibano ambasadorius Pakistane A.Zaeefas.

Lapkričio 10 dieną išspausdintame interviu su vienu Pakistano žurnalistu O.bin Ladenas teigė, kad turi branduolinių bei cheminių ginklų ir yra linkęs juos panaudoti prieš Jungtines Valstijas, jeigu šios jį atakuotų.

Ši pastaba buvo sutikta skeptiškai, tačiau sukėlė šiurpą pasaulyje, kuris dar nespėjo atsigauti po rugsėjo 11 dieną įvykdytų teroro išpuolių Niujorke ir Vašingtone sukelto sukrėtimo. Dėl šių katastrofiškų išpuolių JAV kaltino Osamą bin Ladeną ir jo organizaciją "Al Qaeda".

A.Zaeefas ginčijo Vašingtono teiginį, kad JAV vadovaujamos pajėgos atvyko į Afganistaną medžioti O.bin Ladeno. Jis tvirtino, kad šis puolimas yra dalis plano, kuriuo siekiama išgyvendinti islamą iš Afganistano.

Buvęs Talibano ambasadorius Pakistane A.Zaeefas praėjusią savaitę neteko šio vaidmens, nes Islamabadas uždarė šio judėjimo ambasadą, kai Afganistano Šiaurės aljansas nušalino Talibaną nuo valdžios Kabule ir išstūmė jį iš didžiosios Afganistano dalies.

A.Zaeefas išsisuko nuo klausimo apie galimybę, kad Talibanas sutiks vesti derybas dėl paliaubų. "Bet koks sprendimas dėl karo ar paliaubų bus priimtas, atsižvelgiant į Afganistano tautos interesus", - sakė A.Zaeefas.

Jis pareiškė, jog per JAV oro atakas Talibanas patyrė "nesuskaičiuojamus" kariuomenės nuostolius, tačiau suskaičiuoti žuvusiuosius esą neįmanoma, nes šio judėjimo pajėgos yra išsibarsčiusios, o ryšių sistema visiškai išėjusi iš rikiuotės.

"Mūsų ryšių sistema paralyžiuota, štai kodėl mes nežinome tikslaus aukų skaičiaus, - sakė A.Zaeefas. - Kankinių skaičius yra beribis. Mes net nežinome, kiek liko gyvųjų ir kur jie slepiasi".