Egzistuoja daug žolinių rinkinių, skiriamų esant prislėgtai nuotaikai, agresijai, nemigai. Bet visuomet būtina gydytojo konsultacija. Fitoterapijoje svarbus individualus priemonių parinkimas, pagrįstas ne tik vidine psichine paciento būkle, bet ir gretutinių ligų analize. Jeigu yra kontraindikacijų, fitoterapeutas pasvers visus “už” bei “prieš” ir parinks atitinkamą programą pagal paciento amžių, darbo intensyvumą, gyvenimo būdą.

Labai svarbus ir mitybos klausimas - vienas pagrindinių fitoterapijoje. Rudenį gausu daržovių ir vaisių, ir patartina vartoti vegetariško maisto daugiau, nei gyvulinio baltyminio. Pakaks pasirinkti per savaitę dvi vegetariškas iškrovos dienas su vaisiais, riešutais, medumi. Medų mes ypač rekomenduojame: jame yra apie 70 gyvybiškai svarbių elementų, tame tarpe aukso, sidabro, kalio, mangano, cinko, geležies, fosforo.

Kaip nugalėti nuovargį, dirglumą, darbingumo sumažėjimą?

Kai arterinis spaudimas normalus, depresinėje būsenoje galima vartoti eleuterokoką, ženšenio šaknį, - jeigu nėra kontraindikacijų. Jeigu moteris dirgli, yra kokių nors neurotinių pakitimų, mes rekomenduojame preparatą “Novo- passit”. Jis yra puiki raminanti priemonė. Jis padeda nuo galvos skausmų, nemigos, dirglumo. Jo sudėtyje yra serija labai efektyvių vaistinių augalų: valerijono šaknis, sukatžolės ekstraktas (raminamieji), jonažolės ir šeivamedžio ekstraktas (antidepresantai).

Moterys su lytinių organų patologija paprastai sezoninę depresiją pakelia sunkiau: į procesą įsijungia endokrininė ir nervų sistema. Joms skiriami vaistiniai augalai su hormoninėmis medžiagomis: saldymedžio šaknimi, turtinga įvairiais vitaminais dilgėle.

Ką apsisaugoti nuo gripo ir kitų infekcijų?

Peršalimo susirgimų profilaktikai galima parinkti kompleksą preparatų, stiprinančių imunitetą, pavyzdžiui, “Immunal”, kurio pagrindą sudaro ežiuolė (echinacėja). Yra puiki profilaktinė priemonė, ypač rekomenduojama moterims su širdies - kraujagyslių sistemos sutrikimais: žalius juodųjų serbentų ir aviečių lapus užšaldyti ir žiemos laikotarpiu virti kompotą: 2/3 puodo lapų (lygiomis dalimis aviečių ir serbentų lapai) užpilti 1/3 vandens, 10 minučių pavirinti ir nukošti. Šį nuovirą galima gerti be apribojimų, pagal skonį įdėjus medaus arba cukraus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją