Šiuo metu vyksta tiesioginė Danijos princo ir Lietuvos vaikų konferencija. Danijos princas skelbia Finansinio raštingumo olimpiados 2013 startą ir atsakinėja į vaikų klausimus.

1-12 klasių moksleiviams iš visų Lietuvos mokyklų siūloma unikali galimybė ne tik pamatyti princą, bet ir patiems išbandyti jėgas įveikiant jo paskelbtas užduotis bei laimėti vertingus olimpiados prizus. Tereikia suburti komandą ir ją užregistruoti iki spalio mėn. 25 d. www.fro.lt/registruokites.

Finansinio raštingumo olimpiada kasmet sulaukia vis didesnio dėmesio. Vien pernai joje dalyvavo per 150 mokyklų komandų, apie 4000 vaikų.

Šiais metais komandų darbus vertins itin solidi komisija: švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, finansų ministras Rimantas Šadžius, Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius Nerijus Pačėsa ir „Danske Bank“ ekspertai.

Trečią kartą „Danske Bank“ rengiama Finansinio raštingumo olimpiada siekiama skatinti moksleivius parodyti finansinio raštingumo žinias, kūrybiškumą ir asmeninius lėšų valdymo įgūdžius. Olimpiadoje mokiniai turi įrodyti, kad ne tik žino, kaip taupyti ar uždirbti, bet ir sugeba planuoti biudžetą ir net išmano viešųjų finansų pagrindus. Tam, kad užaugę vaikai galėtų atsakingai investuoti, taupyti, apskaičiuoti savo darbo užmokestį ar palūkanas, mokyti juos tvarkyti finansus būtina pradėti nuo vaikystės, kuomet formuojasi vaikų įgūdžiai.

„Investicijos į finansinio raštingumo ugdymą yra ilgalaikės, teikia tiesioginę naudą visuomenei. Tikimės, kad karališka finansinio raštingumo pamoka, kurią Lietuvos moksleiviai gaus iš Danijos princo, įkvėps juos augti finansiškai raštingais ir pažangiais,” - sako vienas iš olimpiados vertinimo komisijos narių „Danske Bank” vadovas Gintautas Galvanauskas.

„Danske Bank“ socialinės iniciatyvos partneriai: Švietimo ir mokslo ministerija, Finansų ministerija, Lietuvos bankas ir ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, informacinė sistema švietimo įstaigoms TAMO.