Didysis klausimas – ką pirkti? Žinoma, smagu perversti mados žurnalus, bet daugumai mūsų tie podiumo įvaizdžiai visai netiks biure. Svarbiausia – būti madinga, bet ne mados auka. Ir visa tai – neapiplėšus banko. Štai čia gali padėti profesionalai. Taigi prieš nerdama į prekybos centrą pasiskaitykite, ką trys profesionalūs įvaizdžio konsultantai siūlo šiam pavasariui.

Šiais metais svarbiausia – spalvos. Ypač šviesesnės spalvos – rožinė, žydra, gelsvai žalsva, geltona. Suteikite gyvumo savo spintai mažomis spalvų dozėmis. “Pasirinkite vieną spalvą ir prie jos priderinkite aksesuarus”, - pataria Charmaine McClaire iš Los Andželo McClaire Group. Įsigykite naują “karštos” sezono spalvos rankinę.

Pavasarį dominuos koketiškos, moteriškos mados, gėlių raštai, švelnūs siluetai. Nors tai puikus būdas švelniam moteriškumui atskleisti, jis ne visai tinkamas biurui. Būkite nuosaiki, jei nenorite atrodyti tarsi išsiruošusi į pobūvį sode.

“Užuot nuo galvos iki kojų apsirengusi vieno motyvo drabužiais, nusipirkite vieną itin moterišką drabužį ir prie jo derinkite švarias, paprastas kitų drabužių linijas. Tarkime, žoržeto palaidinukę su raukinukais dėvėkite su paprastu tiesiu sijonu ar kelnėmis”, - sako Judith Anne Graham, Niujorko įvaizdžio konsultantė.

Išmeskite iš savo spintos visa, kas 1) jums idealiai netinka, 2) drabužius, kurie atrodo nudėvėti, 3) visa, ko nedėvėjote jau metus. Ta palaidinė, kuri blyškina jūsų veidą, kitai atrodys nuostabiai. Padovanokite ją arba atiduokite labdarai. Tuomet pasiieškokite, kuo atnaujinti savo spintą.

Kad neišleistumėte krūvos pinigų, galvokite, kaip atsinaujinti, o ne rekonstruoti. “Pridėkite vieną ar du dalykėlius prie jau turimų kiekvieną sezoną – tai, kas padės jums jaustis šviežiai ir naujai. Ieškokite kokybiškų audinių ir paprastų kirpimų. Nusipirkite bent vieną madingos spalvos apdarą”, - pataria įvaizdžio konsultantė Anna Soo Wildermuth.

Penki būdai atnaujinti spintą pavasariui:

Įliekite spalvų aksesuarais. Atrodysite šauniai su puikiu spalvingu odiniu rankinuku. Venkite didžiulių paplūdimio rankinių.

Praėjusiųjų metų kostiumėliui suteikite pikantiškumo apsivilkdama šviesią madingų spalvų palaidinukę, tarkime, žydrą ar obuolio žalsvumo. Blyškesnio atspalvio megztukas sušvelnins įvaizdį.

Išmėginkite naują siluetą. Atrodysite lieknesnė dėvėdama “susitraukusį” švarkelį. Jei esate drąsi, nusipirkite vieną su marginiais ar madingiausios spalvos. Dėvėkite švarkelį ant juodo ar mėlyno drabužio.

Moteriškumo suteiks gėlių raštai. Atnaujinkite garderobą koketiška suknele, padabinta madingais raštais.

Atnaujinkite makiažą. Po kelių sezonų lūpų dažai vėl grįžta. Jei pirksite tik vieną dalyką, nusipirkite sultingos spalvos lūpų dažus, tinkančius jūsų odos spalvai.

Prieš pradėdama leisti savo sunkiai uždirbtus pinigus, pagalvokite, kokio įvaizdžio norite pasiekti. “Dauguma žmonių klysta, bet kaip formuodami savo įvaizdį. Pagalvokite, kokį įvaizdį norite suformuoti. Stebėkite, kaip rengiasi daugiausiai jūsų srityje pasiekę žmonės”, - sako McClaire.

Graham sutinka: “Renkitės taip, lyg uždirbtumėte tiek, kiek norėtumėte, o ne tiek, kiek gaunate iš tikrųjų. Svarbu visada atrodyti švariai, tvarkingai ir skoningai.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją