„Iš pradžių su klausimynu nebuvo jokių bėdų, tačiau, atvertusi penktą puslapį, buvau šokiruota – ten buvo moters krūtų bei vyro ir moters lyties organų piešiniai“, - trečiadienį žurnalistams pasakojo vieno iš Sabango 1-osios vidurinės mokyklos mokinių mama Nurlina.

Anot pasipiktinusios mamos, minėtame puslapyje buvo pateikiami skirtingo dydžio lyties organų piešiniai, moksleivių prašyta apibraukti tą, kuris savo dydžiu artimiausias jų turimiems.

Be to, berniukų buvo klausiama, ar juos lanko erotiniai sapnai. Mergaičių prašyta įvertinti savo krūtų dydį. Skelbiama, kad klausimynas buvo pateiktas net ir vienuolikmečiams.

Sabango švietimo agentūros vadovas Mismanas patvirtino, jog šeštos klasės moksleiviams mokykloje tikrai buvo išdalinti minėtieji klausimynai. Dalinę autonomiją turinčiame Indonezijos Ačeho regione dalis teisinės sistemos paremta šariato įstatymais.

Provincijos Sabango mieste gyvena apie 30 tūkst. žmonių. Vadovo teigimu, vietos švietimo įstaigos tokias rekomendacijos dėl klausimyno buvo gavusios iš vietos sveikatos pareigūnų.

„Tokia buvo vietos sveikatos centro rekomendacija – surinkti informaciją apie vaikų sveikatą“, - sako Mismanas.

Tačiau pasipiktinusios mamos pareigūnų argumentai neįtikino.

„Taip pat buvo klausiama, ar mergaitės jau serga menstruacijomis. Ir ar berniukai sapnuoja erotinius sapnus. Tokie klausimai buvo skirti ką tik pradinę mokyklą baigusiems vaikams – tai nepriimtina“, - teigia motina.