Kaltinamajame akte nurodoma, kad teisėjas, pasinaudodamas savo pažintimi su buvusiu Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku, iš advokato Vitoldo Petravičiaus, atstovavusio L.  Jurgelevičiaus interesus baudžiamojoje byloje, priėmė 2 000 litų kyšį už pažadą paveikti buvusį Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininką.
 
Už šį pažadą į teisėjų kolegiją, turėjusią nagrinėti L. Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą apeliacine tvarka, turėjo būti paskirtas būtent teisėjas R.  Skirtunas. Tęsdamas savo veiką, teisėjas iš advokato priėmė 30 000 litų kyšį už palankių proceso sprendimų priėmimą baudžiamojoje byloje.
 
V. Petravičius jau anksčiau buvo pripažintas kaltu ir nuteistas 225 MGL (29 250 litų) dydžio bauda.

Teisėjui už padarytas nusikalstamas veikas, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 225 straipsnio 2 dalį ir 226 straipsnio 2 dalį, numatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki 7 metų.

Tuo tarpu palankių teismo sprendimų siekusiam L.  Jurgelevičiui už nusikaltimus pagal Baudžiamojo kodekso 226 straipsnio 1 dalį ir 227 straipsnio 2 dalį – laisvės atėmimas iki 5 metų.

Trečiadienį bylos iš esmės pradėti nagrinėti nepavyko, nes dėl užimtumo kitose bylose į teismo posėdį neatvyko L. Jurgelevičiaus advokatas. Į teismą nebuvo atvežtas ir šiuo metu laisvės atėmimo bausme atliekantis L. Jurgelevičius.

R. Skirtunas trečiadienį po teismo posėdžio buvo nekalbus.

„Man nebūtų etiška kol vyksta teismo procesas kažką komentuoti“, - teigė R. Skirtunas.

Kitas teismo posėdis numatytas spalio 28 dieną.